Így dobolta Taylor Hawkins fia a Foo Fighters slágerét az édesapja emlékkoncertjén

2022.09.06. 18:04, srecorder

shane-hawkins.jpg

Sok emlékezetes pillanat volt a Foo Fighters gigantikus Taylor Hawkins-emlékkoncertjén, de ezek közül is kiemelkedett, amikor Shane Hawkins ült be dobolni a márciusban elhunyt édesapja helyére.

Szeptember 3-án az MTV YouTube-csatornáján az egész világ nézhette, ahogy az 50 éves korában elhunyt dobos-énekes, Taylor Hawkins előtt tiszteleg a zenekara, valamint legnagyobb hősei a Queentől Paul McCartney-n és Stewart Copelanden át a Rushig. Az estének több különleges momentuma is volt, például 12 év után színpadra állt Josh Homme, John Paul Jones és Dave Grohl triója, a Them Crooked Vultures, 16 év után pedig a Joe Walsh vezette James Gang; Lars Ulrich és Brian Johnson AC/DC-klasszikusokat, Paul McCartney pedig Beatles-slágereket játszott a Foo Fighters-zel. A South Park 25. születésnapja után újra koncertezett a 2018-ban feloszlott progrock-legenda, a Rush, akik ugyanúgy a dobosukat (az agyrákban elhunyt Neil Peartöt) gyászolják, mint a Foo Fighters. Alex Lifeson és Geddy Lee mellé Dave Grohl ült be dobolni, aki azt mondta, a Rush az a zenekar, amit mindig is Hawkinshoz kötött.

De a közel hatórás, 50 számos gigaműsorból is kiemelkedett az utolsó előtti szám, amikor Taylor Hawkins fiát, a 16 éves Shane-t hívta színpadra Grohl, hogy előadja édesapja zenekarával a My Hero-t. „Meg kell mondjam nektek, szerintem még sosem látott senki ilyen keményen ütni a dobokat, mint ezt az embert. De ezen felül, ő a családunk tagja, és itt kell lennie velünk ma este” – mondta Dave. Az estéről, amin egyébként Dave Grohl lánya, Violet Grohl is fellépett, sok amatőr felvétel kering a neten, de ezt az egy számot a koncert után elérhetővé tette az MTV:

A CBS reggeli műsorában több sztárfellépő is megemlékezik Taylorról, és részleteket is bevágnak a koncertről.

Szeptember 27-én Los Angelesben is tartanak egy emlékkoncertet Taylor Hawkins tiszteletére.

https://recorder.blog.hu/2022/09/06/igy_dobolta_taylor_hawkins_fia_a_foo_fighters_slageret_edesapja_emlekkoncertjen
Így dobolta Taylor Hawkins fia a Foo Fighters slágerét az édesapja emlékkoncertjén
süti beállítások módosítása