„Nem tudjuk túlhangsúlyozni, mennyire undorodunk az embertől, akit valaha a testvérünknek neveztünk”

2022.08.29. 16:00, srecorder

neurosis2.jpg

Scott Kelly a hétvégén jelentette be, hogy évekig bántalmazta a családját, és örökre visszavonul a zenéléstől. A Neurosis tagjai egy friss posztban elárulták, hogy már három éve kirúgták Kelly-t, miután megtudták, mit tett a családjával. Hétvégi közleményét pedig nem bátor kitárulkozásnak, hanem újabb nárcisztikus tettnek látják, amivel manipulálni akarja az embereket, és kontroll alatt tartani a bántalmazásról szóló történetet.

„Nem tudjuk túlhangsúlyozni, mennyire undorodunk és mekkorát csalódtunk abban az emberben, akit valaha a testvérünknek neveztünk” – kezdődik a Neurosis kemény hangvételű közleménye, amelyben felfedik, hogy már 2019 végén megváltak Scott Kelly-től, miután tudomásukra jutott, milyen súlyosan bántalmazta a családját az előző években. Korábban az énekes-gitáros beszélt nekik a házassági problémáiról, és arról, hogy verbálisan bántalmazta a feleségét, de azt ígérte, hogy segítséget szerez és változtat a viselkedésén. „Azonban információ, amit 2019-ben a tudomásunkra jutott, nyilvánvalóvá tette, hogy Scott átlépett egy határt, és nincs visszaút” – írja a zenekar, akik eddig Scott feleségének a kérésére nem beszéltek erről nyilvánosan, és mert nem akarták, hogy Kelly családi ügyeiről írjanak az újságok. A zenész nyilvános posztja azonban változtatott a helyzeten.

„Az elmúlt 20 évben messze éltünk egymástól, és csak akkor láttuk Scottot, amikor találkoztunk, hogy zenéljünk, vagy koncertezzünk. Fogalmunk se volt arról, hogy valójában milyen volt a családjának, amikor mi nem vagyunk ott. Scott saját bevallása szerint a bántalmazása szándékos és célzott volt, és egy jól őrzött titok, még a hozzá legközelebb állók, így előttünk is. Miután tudomást szereztünk az abúzusról, nehéz volt ezt a borzalmas információt összeegyeztetni azzal az emberrel, akit ismertünk. Nem meglepő, hogy ilyen sokáig rejtegette a dolgot, mert ez az elveink elárulása zenekartagokként, partnerekként, szülőkként és emberekként is.”

A zenekar arról is ír, hogy 2019 óta többször is megpróbáltak kapcsolatba lépni Scott Kelly-vel, hogy átbeszéljék a zenekar jövőjét, és megtudják, hogy van ő és a családja, de Kelly nem volt hajlandó szóba állni velük. „Most pedig, anélkül, hogy válaszolt volna a barátai és a zenekartársai hívásaira és üzeneteire, Scott nyilvános posztot írt a helyzetről. Számunkra ez a döntés egy újabb próbálkozásnak tűnik arra, hogy manipuláljon, egy újabb esély a nárcizmusának, hogy uralja a narratívát. Ne engedjétek Scottnak, hogy róla szóljon ez a történet: ez arról a bántalmazásról szól, amit a családja elszenvedett.”

„Más esetben a mentális betegségről való nyílt és őszinte beszédet bátornak és még produktívnak is tartanánk. De hisszük, hogy most nem ez a helyzet. Nincs semmi bátor abban, hogy szisztematikusan bántalmazod a feleségedet és a gyerekeidet. Nincs semmi bátor abban, hogy bevallod a bűneidet, amikor nem végezted el a munkát, hogy változtass a viselkedéseden. Nincs semmi bátor abban, hogy nem vagy hajlandó őszintén beszélni, vagy egyáltalán beszélni a legközelebbi barátaiddal és zenekari társaiddal, emberekkel, akik mindig támogattak és kiálltak melletted az életed során.”

A Neurosis tagjai most „gyászolják az életművük és az örökség elvesztését, ami szent volt számukra”, és később nyilatkozni fognak a zenei terveikről is, „de ennek még nem most van itt az ideje”.

Címkék: neurosis scott kelly
https://recorder.blog.hu/2022/08/29/_nem_tudjuk_tulhangsulyozni_mennyire_undorodunk_az_embertol_akit_valaha_a_testverunknek_neveztunk
„Nem tudjuk túlhangsúlyozni, mennyire undorodunk az embertől, akit valaha a testvérünknek neveztünk”
süti beállítások módosítása