A Neurosis frontembere elismerte, hogy bántalmazta a családját, és visszavonul a zenéléstől

2022.08.28. 10:08, srecorder

scottkelly.jpg

A metálkörökben legendának számító Neurosis alapító énekes-gitárosa, Scott Kelly beismerte, hogy érzelmileg, verbálisan és fizikailag is bántalmazta a feleségét és a gyereiket, majd bejelentette, hogy örökre visszavonul a zenéléstől, és annak szenteli az életét, hogy a családjának okozott károkat helyrehozza.

Scott Kelly a Facebookon hosszan ír arról, hogyan terrorizálta az elmúlt években a családját, és miért döntött úgy, hogy felhagy a zenéléssel. „Az elmúlt években érzelmileg, pénzügyileg, verbálisan és fizikailag is bántalmaztam a feleségemet és a fiatal gyerekeimet. Amikor paranoiás lettem, hogy mások rájönnek erre, megtaláltam a módját, hogyan tartsam távol a feleségemet a munkahelyétől és a gyerekeimet és az iskolától, és ellentéteket teremtettem a barátaim és a családtagjaim körében” – írja Kelly, aki elmondása szerint manipulálta, öngyilkossággal fenyegetett és fizikailag is bántalmazott embereket, hogy titokban tartsa a helyzetet. „Amikor már tudtam, hogy a feleségem el fog hagyni, megpróbáltam meggyőzni őt és másokat is, hogy őrült vagyok, és dolgokat látok, és nem tudtam, hogy mit teszek. Ő megpróbált pszichiáterekkel és terápiával segíteni nekem. A hazugságaim és a megtévesztéseim darabjaikra hullottak a szakértők előtt. Amikor a feleségem végül megpróbált elhagyni, követtem és zaklattam éjjel-nappal, ami miatt ő és a legkisebb gyerekünk állandó félelemben élt. Annyit hazudtam erről annyi embernek, hogy már nem is tudom számon tartani. Nem akarok már tovább hazudni. Határtalanul szeretem a feleségemet. Ő a legjobb ember, akit ismerek.”

Kell elismeri, hogy ez a nyílt levele is „masszív leegyszerűsítése” a történteknek, de nem mondhat többet, mert az em segítene a családja helyzetén. Ezt is azért tette közzé, mert az elmúlt időszakban többen a feleségét kezdték el hibáztatni a helyzetért, és volt egy „annyira elbaszott eset”, ami azonnali reakciót követelt a részéről. „Súlyos dolgokkal kell megküzdenem, és elhatároltam magam mindenkitől, aki a publikus életemhez tartozik, hogy a saját mérgező szarjaimra koncentrálhassak. […] Tudom, hogy a lehető legrosszabb döntés volt színpadra állni és nyilvános életet élni, amiatt, amilyen vagyok. Elbújtam a figyelem és az alaptlana tisztelet és rajongás mögé. Arra használtam a társadalmi helyzetemet, hogy közvetve és közvetlenül is manipuláljam mindannyiotokat, és eltitkoljam a családomat ért bántalmazást. Elégedettséggel töltött el ez a megtévesztés, és az, hogy látszólag minden érintetett kontrollálni tudtam. Száz százalékig visszavonultam a profi zenéléstől. Van, aki képes egy olyan színtérben lenni, ahol nincs elszámoltathatóság, és fenn tudja tartani az integritását. Én nem tudom. Az egyetlen fókuszom a hátralévő életemre az, hogy gondját viseljem a családomnak, biztonságos teret biztosítsak nekik a gyógyulásra, és újraépítsem a bizalmukat. Remélem, hogy ez a közlemény megóvja a feleségemet a további támadásoktól, és a családom végre egy kis békére lelhet.”

Nem ez az első alkalom, hogy Scott Kelly nyilvánosan kér elnézést a bántalmazó viselkedéséért: 2017-ben egy hasonló posztot tett közzé, amelyben elárulta, hogy régóta mentális betegséggel küzd, de azt elrejtette a munkahelye és a nyilvánosság elől, a családja viszont rettenetesen szenvedett tőle, főleg miután egy hétig nem szedte a gyógyszereit, és elhagyta a feleségét, miközben folyamatosan terrorizálta őt távolról. Akkor azt írta, hogy nem lehet tovább terhelni a családját azzal, hogy titokban tartsák a betegségét, és bár azokat a károkat, amiket nekik okozott, nem lehet semmissé tenni, elnézést kért, amiért bántotta őket, és azt mondta, megtesz mindent, hogy helyrehozza a dolgokat.

fotó: William Lacalmontie

Címkék: neurosis scott kelly
https://recorder.blog.hu/2022/08/28/a_neurosis_frontember_elismerte_hogy_bantalmazta_a_csaladjat_es_visszavonult_a_zenelestol
A Neurosis frontembere elismerte, hogy bántalmazta a családját, és visszavonul a zenéléstől
süti beállítások módosítása