Egy rakás kiadatlan felvétellel jelenik meg újra a Cure legsikeresebb albuma

2022.08.01. 15:09, srecorder

cure-wish.jpg

Robert Smith az Abbey Roadon újra is masterelte az idén 30 éves Wish-t, és közben annak szép, hiábavalóan vágyakozó melankóliájára is rácsodálkozott.

1992. április 21-én jelent meg a Cure kereskedelmileg legsikeresebb lemeze, az Angliában listavezető, a Billboardon pedig (a Def Leppard Adrenalize-a mögött) a második helyig felkúszó Wish, amit olyan kislemez-slágerek vezettek fel, mint a High, a Friday I’m In Love és az A Letter To Elise. A 3 CD-s újrakiadás első fele az eredeti albumot tartalmazza majd, amit Robert Smith és Miles Showell a legendás Abbey Road Studiosban masterelt újra. A második CD-n 21 kiadatlan dal kapott helyett, köztük négy énekes és 17 instrumentális demó, amelyek közül 9 korábban még soha nem jelent meg. A harmadik CD-n pedig a Lost Wishes című kultikus anyag, amit korábban csak postán, kazettán lehetett megrendelni a Cure rajongói klubjától, de CD-n és vinylen még soha nem jelent meg, és négy instrumentális dalt tartalmaz – ezek közül az Uyea Sound már meg is hallgatható. Mellettük pedig az A Wendy Band című kiadatlan dal, a From the Edge of the Deep Green Sea korábban még nem hallott keverése, a lemezt záró End szintén kiadatlan élő felvétele Párizsból, 1992 októberéből, továbbá öt dal ritka, kislemezes keverése lesz hallható a 3. CD-n. Előrendelni ide kattintva lehet.

Robert Smith már 2018-ban arról beszélt, hogy elkészült a Wish újrakiadásával, de még az elmúlt években is tökéletesítgette azt. Az eredeti kiadvány szerinte is jól szólt, de maradt rajta olyan hiba, amit annak idején már nem tudott kijavítani, mert leadták az albumot, a zenekar pedig elindult turnézni, és ez régóta zavarta őt. A Cure frontembere úgy emlékezett vissza a cornwalli, majd a cotswoldsi lemezfelvételre, hogy hatalmas formában játszott a zenekar, és kb. 40 dalt vettek fel a két etapban. „Van egy gyengéd, vágyakozó oldala az albumnak, amiről már el is feledkeztem, pedig kifejezetten szép. A Trust az egyik legjobb dolog, amit valaha csináltunk, nagy érzéssel játszottuk, a To Wish Impossible Things pedig egy másik pompás, melankolikus darab… Ami azt illeti, ez a kedvenc dalom a lemezen” – mondta Robert Smith az újrakiadás kapcsán, amely október 14-én 3 CD-n, november 25-én pedig dupla vinylen is ki fog jönni.

A WISH TÉREY JÁNOSNAK IS AZ EGYIK KEDVENC CURE-ALBUMA VOLT.

A Cure október 26-án a Budapest Arénában koncertezik, addigra talán az évek óta készülő új lemezük is megjelenik, amit Robert Smith minden idők legszomorúbb Cure-albumának ígért.

cure-wishes-remaster.jpg

fotó: Paul Cox

https://recorder.blog.hu/2022/08/01/egy_rakat_kiadatlan_felvetellel_jelenik_meg_ujra_a_cure_legsikeresebb_albuma
Egy rakás kiadatlan felvétellel jelenik meg újra a Cure legsikeresebb albuma
süti beállítások módosítása