Igényes, de fogyasztható pop-hiphop – Magyarradar és klippremier: AfterKrū

2022.06.02. 18:59, srecorder

afterkupr1.jpg

Az első nagylemezére készülő, legutóbb bongor előtt bemutatkozó és a színész-rapperrel egy közös tracket is kiadó AfterKrū újhullámos trap/pop dalával mutatkozik be a Magyarradarunkban.

Mikor indult: 2019-től számítjuk a létezésünket.

Hol indult: Pest megyei településekről jövünk. Abony, Cegléd, Törtel és Tápiószecső!

Tagok, hangszerek: Antal Bence – rap, Benedek Bence – rap-ének, Pető Bence – gitár, Szabó Roland – basszusgitár, Zelei Kristóf – dob.

Stílus: Nem teljesen sikerült behatárolnunk magunkat. Az egyszerűség kedvéért élőzenés pop-hiphopnak hívjuk. Mindannyian más-más zenei közegből jövünk, így elég sok stílus van hatással a zenénkre többek között a blues, metál, house és más elektronikus zenei műfajok is, nem utolsósorban a modern hiphop/trap.

Hatások: Mi ezt zenei irányzatok felől közelítjük meg. A már korábban felsorolt stílusokból jönnek a gitárriffek, a groove-ok, a szintisoundok és a főleg refrénekben használt többszólamú popvokálok. Dalszövegek tekintetében Akkezdet Phiai biztosan nagy hatást gyakorolt ránk és a magyar irodalom sem áll tőlünk távol.

Kiadó: Magneoton Music Group.

Történet: 2018-ban egy őszi délutánon vagy estén (már nem emlékszünk) jött az inger, hogy egy másik zenei projekt befejezése után rögtön belevágjunk egy újba. Ez az első dalnál bebizonyosodott, hogy pont annyira jó ötlet, mint egy szakítás után beleugrani egy másik kapcsolatba. Végül folytattuk és úgy ítéltük meg, hogy fejlődünk és a legutóbbi koncertünkre már nemcsak a szüleink jöttek el, hanem a haverjaink is.

Megjelenések: Legutóbb első EP-nket adtuk ki Nyugta címmel, benne négy számmal és egy bongorral közös kollabbal. Korábbi single-jeink: NÉMAVÁROS, Vonat, Mindenki vidéki, afTeresa Kru, Ms Saxribeat, Egyenes a görbe, Cyberlove.

Küldetés: Szeretnénk általunk értékesnek vélt gondolatokat közvetíteni minél ötletesebb dalszövegeken keresztül. Zeneileg ötvözni az általunk kedvelt stílusokat úgy, hogy igényes, de fogyasztható egyveleget kapjunk.

Jövőkép: A Pók című dalunk már a következő, egyben első nagylemezünk része, amin jelenleg dolgozunk. Az idei évben mindenképp kiadunk még pár single-t, amikhez vizuális tartalom is várható. Jövő év első felében szeretnénk a fent említett nagylemezt kiadni és addig is minél több helyszínen koncertezni.

Mellékprojektek: Egyelőre nincs, de tervben van több különböző stílusú projekt is.

Szexepil: Pető kalauzjelmezben.

petobence-.jpg

Legnagyobb eredmény, elismerés: Több is van: a legutóbbi koncertünk az Akvárium KisHALLjában nem várt siker volt. 2021-ben egy egri tehetségkutatón elhoztuk a legjobb frontember(ek)nek járó elismerést. A legnagyobb eredmény számunkra mégiscsak az, ha minőségben sikerül megugrani az előző dalokat, videoklipeket és koncerteket. Meg az, amikor a szüleink már nem értik, mi a jó ebben…

 

Az idei első AfterKrū-dal, a PÓK az újhullámos trap/poppal új zenei irányt nyit a zenekar életében. A dal az emberi vágyakozás különféle szempontjait mutatja be: „Tavaly ősszel egy zánkai hosszúhétvégén írtuk a PÓK-ot. Ez volt az első alkalom, hogy közösen elvonultunk valahova, hogy együtt alkossunk és szerencsére nagyon termékenyre sikerült” – mondta Benedek Bence. „A szöveg alapvetően a vágyakozásról szól, számomra azon belül is karrierről.” A további verzék mögött Antal Bence állt: „Az én részletemnek hatalmas az érzelmi töltete, én a társkeresés oldaláról fogtam meg a vágyakozás témakörét, ami egy nehéz szakaszát foglalja össze az életemnek.”

 

AfterKrū a Facebookon.

fotók: Kocska Ádám / Várhalmi Sándor

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/06/02/magyarradar_es_klippremier_afterkru
Igényes, de fogyasztható pop-hiphop – Magyarradar és klippremier: AfterKrū
süti beállítások módosítása