A 60-as évek szabadságérzete, modern köntösben – Magyarradar és dalpremier: Hűvös

2022.05.25. 08:55, srecorder

huvos_2022_press_2.jpg

A Kikeltető tehetségkutatóban feltűnt és a Carson Coma előzenekaraként is ismert Hűvösben szegedi egyetemisták öltöztetik alternatív poprockba a 60-as évek szabadságvágyát. A tervek szerint még idén érkezik a bemutatkozó nagylemez, itt, a Recorderen pedig új klipdaluk, a Legyen úgy debütál.

Mikor indult: 2020 júniusában kezdődött el a jelenlegi tagokkal, egy középsulis formációból kinőve magunkat.

Hol indult: Szegeden.

Tagok, hangszerek: Vidiczki Zsombor (ének, gitár), Kormos Dénes (gitár), Kállay András (basszusgitár), Mucsi Barna (dob).

Stílus: Kezdetben az old school rockhangzások hoztak lázba minket, de manapság inkább alternatív pop/rockot mondunk erre a kérdésre.

Hatások: The Beatles, The Rolling Stones, Arctic Monkeys, Eric Clapton, Twenty One Pilots, Portugal. The Man, 30Y.

Kiadó: Gold Record.

Történet: 2020 elején ismerkedtünk meg Dénessel, mikor egyik közös barátunkhoz elmentünk, hogy az akkor még szólószámaimat megcsináljuk. Aztán igazából elég hamar klappoltunk minden téren, nem csak zeneileg, így nem volt nehéz, hogy elkezdjünk utána zenekarban gondolkodni. Majd Barna, később meg András csatlakozott a zenekarhoz. Mint minden zenekart, minket is megtréfált a Covid, olyannyira, hogy csak júniustól számoljuk a zenekar életét, hisz akkor tudtunk elkezdeni próbálni és a zenekarral foglalkozni. Akkor kezdtük el az albumunk első számain dolgozgatni, ami remélhetőleg idén ősszel meg fog jelenni.

Megjelenések: Süllyedős (single), Egyedül (single), Szürrealitás (single), Úgy legyen (single).

Küldetés: A 60-as évek szabadságérzetét átadni, egy modern köntösben.

Jövőkép: Természetesen gőzerővel dolgozunk, hogy minél jobb zenészek legyünk, és minél jobb zenéket írjunk, amikkel elsősorban mi, aztán persze mások is tudjanak azonosulni. Szeretnénk a jövő magyar zeneiparának egy meghatározó zenekara lenni.

Mellékprojektek: -

Szexepil: Ha most a Kikeltetőn elhangzott kritikákból merítkeznék, akkor azt mondanám, hogy „karizmatikus frontember”. Bár ez önmagában semmit sem ér, és amúgy is komikus egy kicsit, hogy ott hányszor elhangzott ez a szókapcsolat. Őszintén szerintem pedig az, hogy érezhető, hogy amit csinálunk, azok mi vagyunk, ez a négy fiatal, bohém srác, aki imád együtt zenélni és szabadon kimutatják a számaikban az érzéseiket, legyen az éppen pozitív vagy negatív. Talán valami ilyesmi is volt a 60-as évek zenei esszenciája és ezért is szerethetjük.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Kikeltetőn legjobb 16-os shortlistbe kerülés, többszöri Carson Coma előzenekar szuper helyszíneken, Hangfoglaló Induló előadói támogatás elnyerése.

A Legyen úgy-ról: A Legyen úgy a komfortzónából való kilépés kérdéseit feszegeti, legyen az a szerelemmel, barátsággal kapcsolatos szituáció vagy bármilyen más élethelyzet. Zeneileg ötvözi a ’60-as, ’70-es évek klasszikus rock hangzását egy modernebb, újhullámos zenei felfogással.

 

Hűvös a Facebookon.

fotó: Komróczki Diána

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

https://recorder.blog.hu/2022/05/25/magyarradar_es_dalpremier_huvos
A 60-as évek szabadságérzete, modern köntösben – Magyarradar és dalpremier: Hűvös
süti beállítások módosítása