Teljes a Művészetek Völgye idei programja!

2022.05.21. 12:29, srecorder

volgyhangulat21.jpg

Július 22. és 31. között több, mint 2000 programmal várja a látogatókat a Balaton-felvidéken (Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden) az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja.

A Panoráma Színpadon játszik a Bohemian Betyars, a Blahalouisiana, a Csík zenekar, a Budapest Bár, az Anna and The Barbies, a hiperkarma, az Elefánt, a Vad Fruttik, az Esti Kornél, a Margaret Island, a 30Y, Szabó Balázs Bandája, Dés László vendégeivel érkezik, a Parno Graszt pedig itt ünnepli 30. születésnapját, de tombolhatunk Ricsárdgírre, Carson Comára és Aurevoir.-ra is. Kőbánya Udvarában a rocklegendáké és a fiatal tehetségeké a főszerep, itt játszik majd többek közt a Klasszik Lasszó, a Kiscsillag, a Sorbonne Sexual, a Ruby Harlem, a Subtones, a Fran Palermo, a Middlemist Red, a Konyha és a Mattset. A Harcsa Veronika Udvarban a magyar jazz képviselőitől kezdve, a világzenében otthonosan mozgó, kreatív, izgalmas produkciók is helyet kapnak, mint a Modern Art Orchestra, Ifj. Balázs Elemér, Ben T Kadar, és a Mörk.

A Muflon Jazz Udvarból lágy jazz szól majd, a kapolcsi római katolikus templom a Völgy komolyzene otthona lesz, a Papageno Klasszik a klasszikus zene és opera nyári színhelyeként minden nap egy-egy újabb zeneszerzőt mutat be vigántpetendi bázisán, a taliándörögdi Világzenei Udvar pedig olyan előadókat sorakoztat fel a műfajból, mint Palya Bea vagy a Kerekes Band. A Pest-Buda Udvarban esténként többek közt az Irie Maffia, Erik Sumo, a Random Trip, a Jónás Vera Experiment és az Európa Kiadó buliztat.

kobanyaudvara.JPG

Új helyszínen, Kapolcson nyílik a Petőfi Udvar, a Petőfi Kulturális Ügynökség és Petőfi Irodalmi Múzeum közös helyszíne, könnyűzenei koncertekkel, kortárs és klasszikus irodalmi programokkal, gyerekprogramokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel. Bemutatkozik a Hajógyár is, amelynek színpadán a Hangfoglaló Program idei támogatottjai is fellépnek, de itt ad akusztikus koncertet Azariah és Bérczesi Robi is. Taliándörögdön A Kert szállítja a legfrissebb, legaktuálisabb magyar előadókat az altertól kezdve az elektrón át a pszichedéliáig, fellép többek között Beton.Hofi, Saya Noé, Deva, az Analog Balaton és a Mordái is. A koncertek mellett a délutáni workshopokon saját lemezborítót is készíthetünk.

A Hagyományok Háza FolkUdvar programjainak középpontjában az idén 50 éves táncházmozgalom áll, ugyanis félévszázada rendezték meg az első városi táncházat. Ennek apropóján az Udvar programjaiban azt járják körbe, mi a vonzó a táncházakban a 21. század felgyorsult idejében. A táncházak hangulatát pedig nemcsak a helyszínen, de a Panoráma Színpadon is átélhetjük az Aurevoir. és a Parno Graszt koncertjén.

A Művészetek Völgye a Nemzeti Filmintézettel közösen idén harmadjára hirdette meg a Némafilmhez filmzenét! pályázatát, amelyben arra invitálták a zeneszerzőket, hogy írjanak filmzenét régi magyar némafilmekhez. A nyertesek a fesztiválon teljes hosszában adhatják elő szerzeményeiket a Filmio Pajta Mozgóban, megidézve a régi mozik hangulatát, amikor a vetítés mellett élőben játszották a kísérőzenét. Mindkét filmhez két-két nyertest választott a zsűri, így A halál után Rick Róbert, illetve Tóth Martin zeneszerzők zenei kíséretében hangzik majd el, míg A leányasszony c. film nyertes zeneszerzői Libus Michael és Kendik Dániel. A nyertes zeneszerzők a Völgy után a Magyar Zene Házában is felléphetnek majd.

lackfijanosesvarrodaniel.jpg

A Művészetek Völgyének a színházi programja is szokás szerint erős, az Orlai Produkció Redőny c. darabját hozza el a Völgybe, a Veszprémi Petőfi Színház Pilinszky 100! c. előadásával készül, míg a Nézőművészeti Kft. Karinthy Frigyes klasszikusát, az Utazás a koponyám körült állítja színpadra. Vigántpetenden a Cirque du Tókertnél többek között fellép a Recirquel újcirkusz-társulat, akik My Land c. előadásukkal érkeznek, a Duda Éva tánctársulat a Ramazurival, Szlovéniából érkezik Andrej TomŠe zsonglőr és a Firebirds, de Oláh Ibolya is itt ad különleges színházkoncertet. Sokak kedvence, a Momentán Társulat is saját, 10 napos improvizatív programfolyammal lesz jelen kapolcsi bázisán. Az irodalomkedvelőknek pedig idén is stabil találkozóhelye lesz a Kaláka Versudvar, ahol többek közt Lackfi János Versműhelyein és zenés versimpróin is részt vehetünk.

A 2022-től készpénzmentes fesztivál teljes programját a fesztivál honlapján lehet átböngészni, ahol jegyek is válthatók a Művészetek Völgyére.

https://recorder.blog.hu/2022/05/21/teljes_a_muveszetek_volgye_idei_programja
Teljes a Művészetek Völgye idei programja!
süti beállítások módosítása