Fesztiválozz Budapest közepén – Teljes a Reflektor programja!

2022.05.17. 10:29, srecorder

alina_pash.jpeg

Július 14. és 16. között rendezik meg először Budapest új zenei fesztiválját, a Reflektort. Az eddig bejelentett fellépőkhöz most Nightmares On Wax, Oscar Jerome, Moses Boyd, Joel Culpepper, Alina Pash és sok további izgalmas külföldi és magyar előadó csatlakozik. Elővétes bérletek csütörtök éjfélig kaphatók a reflektorfestival.hu oldalon.

A Reflektoron sok más fesztivállal ellentétben kizárólag a zenén van a hangsúly, és olyan bandákat hoznak el, akiket ritkán lehet itthon látni, és jobb esetben is Bécsig kell értük utazni. Az egy hónapja bejelentett Temples, Son Lux, Squid, Porridge Radio, Mother’s Cake, Weval, Floex, Seafret, A.A. Williams, Whispering Sons és az izgalmas magyar fellépők mellé most közel 30 név érkezett. Közülük a legnagyobb dobás, hogy itt lesz George Evelyn aka Nightmares On Wax DJ és producer, aki napáztatta soullal, könnyed dubbal és fesztelen trip-hoppal önti el Kőbányát.

 

Oscar Jerome, a fiatal énekes-dalszerző-gitáros London pezsgő jazzszínteréről érkezik, Moses Boyd feltörekvő londoni jazzdobos-dalszerző és producer-reménység pedig tuti táncolást garantál a jazz, a grime, a drum and bass és a jungle elemeit ötvöző zenéjével. Joel Culpepper felejthetetlen élő produkcióban hozza a retro-futurista soul, r&b és funk dallamokat. Jön a Music Moves Europe-díjas Alina Pash, ukrán énekesnő és rapper, aki hagyományos népzenei elemeket vegyít elektronikával és hip-hoppal.

 

Itt lesz még a brit underground jazzszcéna meghatározó arca, a kiadóvezető, fuvolista, szaxofonos, producer és DJ Tenderlonious. Zsigeri, sötét post-punkkal és az idei Beware Believers című albumukkal jön a Crows. A francia síterep után elnevezett Super Besse zenéjében post-punk keveredik elektronikával és new wave-vel, ők az idén április kijött Tristesse című érkeznek hozzánk; Kolozsvárról pedig a Musspell elektronikával és vokálharmóniákkal kísérletező duója várható.

 

Hazai fronton 19 produkcióval egészül ki az eddigi felhozatal. A nagyszínpadon kap lehetőséget az arcát maszk mögé rejtő producer, Hundred Sins (interjúnk), ahogy a Middlemist Redből és a Mordáiból ismert Nóvé Soma Riederauer Dániellel közös elektronikus duója, a Samurai Drive is. A napokban megjelent új lemezével érkezik a májusi Recorder címlapján szereplő Mayberian Sanskülotts, a szintén frisslemezes, alternatív artpopos-indiefolkos LAIHO és a pszichedelikus török folkot etnojazzes ízekkel játszó Nasip Kısmet.

 

A megfelelő számú gitárról a pszichedelikus alt-rockos Deep Glaze, a garázsrockban utazó Hocuspony és a magát post- krautpunkként definiáló Captain Average, vagyis Sallai Laci új zenekara gondoskodnak. A poposabb singer-songwriter vonalat erősíti Solére és Kristoaf, míg a Paperdeer, az Agavoid és a Sophie M elektronikusabb irányból közelítenek a könnyedebb dallamok felé. Az éjszakai órákban a mïus, Galactic Jackson és Bernáthy live szettje segítenek elmerülni az elektronika világában, a Moonbase Patel Disco, DJ Gandharva & Von Yodi és az Obroni pedig a pozitív rezgések felé kormányoznak minket.

 

A Reflektort az Őrs vezér tértől villamossal pár percre, Fehérdűlőn, egy elhagyatott kamionmosóban rendezik meg. Sátrazásra nincs lehetőség, de szükség se: a helyszín a BKV járataival megközelíthető, a fesztivál bejáratától pedig éjszakai busszal könnyen haza lehet menni. Az elővételes bérleteket csütörtök éjfélig lehet beszerezni ide kattintva, a napijegyek pedig péntektől lesznek elérhetőek. A fesztivál Facebook-eseménye.

reflektor.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/05/17/fesztivalozz_budapest_kozepen_teljes_a_reflektor_programja
Fesztiválozz Budapest közepén – Teljes a Reflektor programja!
süti beállítások módosítása