David Gilmour elképzelhetőnek tartja, hogy újra koncertezzen a Pink Floyd

2022.05.16. 15:50, srecorder

davidgilmour.jpg

Tavaly még határozottan elzárkózott a gondolat elől, ma már nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a Pink Floyd a 2005-ös Live 8 után újra színpadra álljon.

Ebben nyilvánvalóan szerepet játszik, hogy áprilisban – 28 év után – új dalt hozott ki Pink Floyd néven David Gilmour és Nick Mason, amit az Ukrajnához családi szálon is kötődő (ukrán a menye és így félig az unokái is) Gilmour írt az ukrán BoomBox énekese, Andrij Hlivnyuk Instagram-videóját látva, amin egy első világháborús ukrán dalt énekel. A dal bevételeit az ukrajnai rászorulók megsegítésére ajánlották fel.

Gilmour a Hey Hey Rise Upot promotáló interjúk egyikében kapta meg a nagy kérdést, hogy élő fellépések is tervben vannak-e a Pink Floyd részéről: „Még csak el se gondolkodtunk azon, hogy koncertezzünk, de ez is egy lehetőség. Nem adtam már koncertet elég régóta, szóval ki tudja. Nem tudom” – hangzott a válasz, ami annyiban jelent újdonságot Gilmour részéről, hogy tavaly még határozottan zárta ki a lehetőséget, hogy valaha is újra fellépjen a Pink Floyd.

„Én ezzel már végeztem. Jó pár évig a Pink Floyd volt az életem, és kezdetben ebből jó pár évet Rogerrel együtt töltöttünk. És ebben az időszakban, amit ma már az aranykorunknak tartanak, 95 %-ban zeneileg kielégítő és örömteli és szórakoztató volt együtt zenélni. És nem akarom, hogy a maradék 5 % átszínezze az emlékeimet a fantasztikus együtt töltött időkről. A Pink Floydnak megvolt a maga ideje, ami véget ért, és hamis lenne visszatérni hozzá és újrakezdeni”mondta tavaly a Guitar Player magazinnak, hozzátéve, hogy nem lenne helyes a 2008-ban elhunyt billentyűsük, Rick Wright nélkül játszani, és nem is vágyik arra, hogy újra stadionkoncerteket adjon.

Gilmourral szemben Nick Mason az elmúlt években is pozitívan nyilatkozott egy esetleges Pink Floyd-újjáalakulásról. A dobos, aki jelenleg is a 'Floyd korai számaival turnézik Nick Mason's Saucerful Of Secrets néven (május 30-án nálunk is fellépnek), azt mondta, ő nyitott a dologra, de Roger Waters és David Gilmour személyes konfliktusai miatt nem sok esélyt lát arra, hogy bármi is legyen belőle. „Szerintem az a probléma, hogy Roger nem tiszteli Davidet. Úgy érzi, hogy a dalírás a legfontosabb, és a gitározást és éneklést, ha nem is tudja bárki megcsinálni, de egy dalt inkább az írás, mintsem az előadás alapján kell megítélni”mondta Nick Mason három éve egy podcastban. Szerinte a nem múló feszültség fő forrása az lehet, hogy Gilmour Roger Waters kilépése után továbbvitte a Pink Floydot. „Szerintem zavarja Rogert, hogy bizonyos értelemben hibát követett el, amikor elhagyta a zenekart, azt feltételezve, hogy nélküle úgyis elhal az egész.”

Nick Mason május 30-án a Budapest Parkban játszik zenekarával, jegyvásárlás, Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2022/05/16/david_gilmour_elkepzelhetonek_tartja_hogy_ujra_koncertezzen_a_pink_floyd
David Gilmour elképzelhetőnek tartja, hogy újra koncertezzen a Pink Floyd
süti beállítások módosítása