Csütörtökön Uglimán, a poszt-truth sámán a Három Hollóban

2022.05.11. 15:36, srecorder

india2_54_126.jpg

Márciusban, a Recorderen debütált a Dívák című film zenéjét is szerző Bartha Márk elektronikus projektjének, a Lohumának a második albuma, az UGLIMÁN – ezt mutatják be május 12-án egy különleges AV-élmény kíséretében a Három Hollóban, amelyben Kőrösi Máté, a Dívák rendezője, valamint egykori DokMa-s osztálytársa, Bartha Máté is segédkezik.

Egy este, három AV-élmény, hét alkotó a Három Holló tereiben. A LOHUMA és a Let it Be! art agency közös szervezésében megvalósuló május 12-i Holló AV nacht apropója a Bartha Márk, Bartha Máté és Kőrösi Máté alkotói hármas UGLIMÁN előadása, amely a képi anyaggal együtt ezen az estén lesz először látható-hallható. UGLIMÁN egy fikciós személy, aki az utcákat járva mintázatokat keres, bámul, gyűjtöget és interaktál; az album és az előadás tulajdonképpen egy kísérlet napjaink szétzilált valóságához való kapcsolódásra. Bartha Márk, Bartha Máté és Kőrösi Máté az ő őrületbe hajló misztériumát tárja elénk zajos és nyers zenei regiszterekkel és áldokumentarista filmes eszközökkel. Az élő A/V koncerten kép és hang játékosan reagálnak egymásra hol kiegészítve, hol ellenpontozva egymást.

„IMÁDOK SZABADTÉRI BULIK REGGELÉN ROXETTE-RE TOMBOLNI” – KŐRÖSI MÁTÉ A BETÉTDALBAN.

Az estének azonban még nincs itt vége: a poszt-truth sámán városi kalandjai mellett meditálhatunk a Mákó Rozi-Mákó Bori jegyezte FALLING live set fiktív tájain és a S Olbricht-Kitzinger Gábor páros PERPLEX című videóinstallációjának villanásain is. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2022/05/11/csutortokon_ugliman_a_poszt-truth_saman_a_harom_holloban
Csütörtökön Uglimán, a poszt-truth sámán a Három Hollóban
süti beállítások módosítása