Újra a régi az Öt Templom Fesztivál – Május 12. és 16. között kiváló koncertek sora, igazi fesztiválhangulat várja az érdeklődőket Győrbe

2022.05.04. 13:45, Recorder.hu

beckvecsei.jpg

Győrben van egy utca, ahol egymás után áll öt különböző felekezetű templom. Itt rendezi meg immár tizenhetedik éve európai fesztiváldíjas fesztiválját a Karzat Színház. Minden tavasszal öt napon át koncertek, szakrális színházi előadások, vezetett helytörténeti séták, kiállítások alkotják az Öt Templom Fesztivál programját, ami 2020-ban online, 2021-ben pedig csak csökkentett programmal kerülhetett megrendezésre.

A fesztivál járvány alatti helytállásáért újabb nemzetközi díjat nyert, de a legnagyobb siker mégis a közönség szeretete és kitartó érdeklődése, akik idén tavasszal végre újra minden helyszínen és minden eddiginél gazdagabb programmal találkozhatnak, a fesztivál öt napján, Győr-Újváros templomaiban.

A rendkívül gazdag zenei kínálat legnagyobb durranásának a spanyol-görög-olasz-szerb-francia felállású Barcelona Gipsy balKan Orchestra (az alábbi fotón) hétfői koncertje ígérkezik és a Makám, a Capella Theresiana kórus, Sebestyén Márta és a Mizsei Quartett különleges templomi koncertjei mellett olyan újdonságokat is tartogat, mint Prieger Zsolt Térey János-estje vagy Kamarás Iván lemezbemutató koncertje.

bgko_650.jpg

A kamaraszínházi előadások sorát a Menház kamaraszínpadán Beck Zoli és Vecsei H. Miklós Kártyajáték című előadása nyitja (nyitóképünkön a Beck-Vecsei páros). A szervezők és a közönség nagy örömére újra van lehetőség külföldi fellépők fogadására is, így térhet vissza szólókoncertjével az indiai Parvathy Baul.

A fesztivál koncertprogramjainak teret adó újvárosi templomok nemcsak az akusztikai élményt erősítik, de rendkívüli látvánnyal is körítik a produkciókat, amihez a szervezők gondosan tervezett világítással és különleges vetítésekkel járulnak még hozzá.

A fesztivál részletes programjáról, a jegyekről és a belépés szabályairól további információt az ottemplom.hu oldalon és a fesztivál Facebook-oldalán találnak az érdeklődők.

ottemplom2022.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/05/04/ujra_a_regi_az_ot_templom_fesztival_majus_12_es_16_kozott_kivalo_koncertek_sora_igazi_fesztivalhangu
Újra a régi az Öt Templom Fesztivál – Május 12. és 16. között kiváló koncertek sora, igazi fesztiválhangulat várja az érdeklődőket Győrbe
süti beállítások módosítása