„A lélek a funkból jön” – Magyarradar és dalpremier: Frank Waters Theory

2022.02.18. 09:58, srecorder

frankwaterstheory.jpg

Hazai funkzenekarból sosem elég, ennek jegyében állt össze tavaly ősszel a Frank Waters Theory, miután az énekes-dalszerző, névadó frontember többévnyi szólózenélés után zenekart szervezett maga köré. Írtak már funkos (mi más?) pop-rock számot a klímaváltozásról, Magyarradarunkban pedig új klipjüket is bemutatják, amit „Billie Eilish genreless mentalitása ihletett”.

Mikor indult: 2021. szeptember.

Hol indult: Budapest.

Tagok, hangszerek: Frank Waters – gitár, ének, Major András – basszusgitár, Majoros Zoli – dobok.

Stílus: indie funk, ha létezik ilyesmi. Sok popdalunk van, de van blues, reggae, dance punk is, viszont a lélek, ami összetartja őket, a funkból jön.

Hatások: Frank: Prince óriási hatással volt rám, tőle tanultam el, hogy szinte bármi lehet funk, ha a lelke az. (Szerintem a legjobb lemez a világon talán a 1999.) A szövegekre egyszerre hatott Bob Dylan, Willie Dixon és a punk. A színpadi viselkedésre a Rolling Stones. Szintén fontosak: Billie Eilish, a Doors, Mac Miller, Stevie Wonder és a Nirvana. A magyarok közül az LGT és az Emil.RuleZ!, de a magyar alter is ott bujkál valahol a mélyben.

Kiadó: Nincs.

Történet: Az egész azzal kezdődött, hogy megszülettünk, két különböző évezredben. Rögtön ezután el is kezdtünk próbálni, csináltunk pár koncertet és stúdiófelvételt. A történet nagy része még csak most jön, ez még csak az első fejezet eleje.

Megjelenések: 2022 – Sell-By Date, kislemez; 2022 – Drunk By The City, kislemez.

sellby4.jpg

Küldetés: A dalok nagy része arról szól, azért szól, hogy felszabadítsa a hallgatóinkat. Legyen szó a klímaváltozásról, az elavult társadalmi normákról vagy éppen a szerelemről. De elsősorban zenészek vagyunk, úgyhogy a legnagyobb küldetésünk, hogy megtáncoltassuk az embereket.

Jövőkép: Szeretnénk mi lenni az a zenekar, amelyik mi vagyunk, csak még ennél is jobb, ha ez lehetséges egyáltalán. Jövőre Grammy-gála, vegán hurkatöltő fesztivál és nagylemez. Azt még idén.

Mellékprojektek: Annie Lane, ahol Frank gitározik.

Szexepil: Hogy mi hárman miért vagyunk szexik, kiderül a klipből. A zenénknek szerintem az adja meg az ízét, hogy nem utánozunk senkit, csak néha magunkat. A dalokban megfér a hip-hop, az indie, a funk, de attól, hogy a miénk, egységes lesz. A koncertjeink szexepilje talán az, hogy sose lehet tudni, egy dal hogy fog felépülni épp aznap este, plusz az őrült jamelesek.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Minden hónapban jön egy újabb, és mindnek nagyon örülünk. A legnagyobb mindig a közönség reakciója, amikor bajban vagyunk a második visszatapsoláskor, hogy melyik számot játsszuk el újra.

 

Az új dalunkat Billie Eilish genreless mentalitása ihlette, és az, hogy beköltöztem a város szívébe. Nehéz besorolni egy stílusba, a riff és a verze indie-s, a refrén viszont egy trap-dalban is megállná a helyét. A dalokat élőben vettük fel az Oposszum stúdiójában decemberben.

 

és a Frank Waters Theory előző kislemeze, a Sell-By Date, ami egy funkos pop-rock szám a klímaváltozásról:

Frank Waters Theory a Facebookon.

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/02/18/_magyarradar_es_dalpremier_frank_waters_theory
„A lélek a funkból jön” – Magyarradar és dalpremier: Frank Waters Theory
süti beállítások módosítása