Progresszív űrdiszkó a Másfél volt basszusgitárosától – Magyarradar: düBel

2022.01.20. 20:51, srecorder

dubel.jpg

Első koncertjére készül a saját bevallása szerint progresszív űrdiszkót, azaz hibrid post-rockot, elektróval hintett, funky-szószban áztatott new wave punkot játszó düBel. A Másfélből és a Myster Möbiusból ismert, sokéves franciaországi tartózkodása után újra itthon zenélő Hegedűs János-Seki együttese a magyar, angol és francia nyelvű dalszövegek mellett az irodalmi művek (Weöres-, Blake- és Vonnegut-versek) adaptációitól sem riad vissza. Élőben január 21-én mutatkoznak be az A38-on.

Mikor indult: Nehéz megmondani, lassan állt össze a kép. Valamikor a Covid előtt, arra meg ugye ki emlékszik. Mindenesetre az első nyilvános koncertünkre készülünk.

Tagok, hangszerek: Joó Imi hangokat csalogat elő gépekből, Seki valami gitárfélén játszik, logikátlan mennyiségű húrokkal, amiről senki nem tudja, hogy mi, valami stick. Hőnich Henrik (Vojasa, Summer Freeze) ugye csak egy dobos, Hegedüs Rozi (NDK) pedig gyönyörűen énekel, mint egy angyal.

Hol indult: Valószínűleg egy nyolcadik kerületi kocsmában.

Stílus: Elektroűrdiszkópunk.

Hatások: Végtelen. Tényleg.

Kiadó: Nincs még. Akarsz a kiadónk lenni?

Történet: Seki unatkozott, mióta hazajött a sokéves franciaországi bujdosásból, és viccből megkérdezte Rozit, hogy nem akar-e vele zenekart alakítani. Ő meg komolyan vette.

Megjelenések: Két számunk már fent van a YouTube-on meg a Spotify-on, a többi meg majd jön szép sorjában. Kisbabakorban vagyunk még.

Küldetés: Szemérmetlenül meggazdagodni.

Jövőkép: Szemérmetlenül gazdagnak lenni. Örülni neki.

Mellékprojektek: Rozi szakács, Henrik történész, Imi anyagvizsgáló. Sekinek macskája van.

Szexepil: Rozi.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Rozi anyukájának nagyon tetszik a zene.

A düBel bemutatkozó koncertje január 21-én lesz az A38-on, jegyvásárlás, Facebook-esemény. Az estét Hegedűs László többszólamú basszusgitárszólója nyitja, a düBel produkcióját a Nearnia x Kiégő Izzók a zenéhez komponált, tematikus vizuálja festi meg és egészíti ki az A38 Orrbárjának különleges teréhez szabva.

 

headerfotó: Déri Miklós

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/01/20/progressziv_urdiszko_a_masfel_volt_basszusgitarosatol_magyarradar_dubel
Progresszív űrdiszkó a Másfél volt basszusgitárosától – Magyarradar: düBel
süti beállítások módosítása