"Elég béna dolog a siker szerintem" - Tövisházi Ambrus A Nagy Évem podcastban

2021.12.19. 18:02, vferi

wide2_69.jpg

A Nagy Évem podcast tizenkettedik adásának vendége Tövisházi Ambrus, az egykori Amorf Ördögök alapító tagja, a Péterfy Bori & Love Band és az Erik Sumo Band zenei motorja, aki egy 29 perces monológgal válaszolt arra a kérdésre, hogy melyik volt a nagy éve. Keresd az adást a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

"Ilyen hosszútávon csak az foglalkozik zenével, akinek már nagyon korán becsípődött" - mondta A Nagy Évem podcastban Tövisházi Ambrus. Neki ötéves korában minden eldőlt, amikor felváltva hallgatta a "verses" lemezt, a "bácsis" lemezt meg a "nénis" lemezt, és elképzelte, milyen lenne, ha ő irányítaná a zenét. Mesélt arról is, hogy miért volt meghatározó számára a Kispál és a Borz a kilencvenes évek elején, miért fura a viszonya a sikerhez, mi a szerencse szerepe egy zenei karrierben, és hogy miért csak kevés alkalommal tudta megszólítani a magyar nép lelkét. "Hogy mi lesz sláger, azt még azok sem tudják, akik azt hiszik, hogy tudják" - foglalta össze a lényeget.

wide3_36.jpg
Tövisházi Ambrus | Fotó: Valami Hektor

 

Szóba jött az időszak, amikor az Est FM futtatta be az Amorf Ördögöket a kétezres évek elején, majd a Péterfy Bori & Love Band gyorsult be nulláról százra pár hónap alatt a Petőfi Rádiónak köszönhetően, illetve megbeszéltünk, hogy miért nem volt jó ötlet zenei újságírásra adni a fejét egy időben. Elárulta, hogy mi idegesíti rettenetesen Krúbiban, mi a tanulsága a magyar YouTube Trendingnek, mi miatt volt nagyon hasznos számára az elmúlt két év, miért stresszes számára egy kislemez, és hogyan sikerült elérnie, hogy már 15 éve csak zenélésből megél.

Az adás végefelé Ambrus említett egy nagyon jó könyvet, ami a New York zenei életéről szól hetvenes-nyolcvanas években, csak nem jutott eszébe a címe. Ez az a könyv.

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban! 

A podcast műsorvezetője Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel, a főcímzenét Kristóf Norbert szerezte, az adás producere Huszár András volt.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/12/19/_eleg_bena_dolog_a_siker_szerintem_tovishazi_ambrus_a_nagy_evem_podcastban
"Elég béna dolog a siker szerintem" - Tövisházi Ambrus A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása