A techno szabad áramlása - Free Sequence albumpremier és új Žagar video

2021.01.22. 10:46, Gaines

ramin_zsager.jpg

A Move Gently Records után Zságer Balázs újabb sublabelt indított el - a Free Sequence inkább a technóra és a kísérleti elektronikára fókuszál, főleg kísérletező kedvű producerek munkái jelennek meg rajta. A Free Sequence emellett egy live act sorozat is, amely azzal a céllal jött létre, hogy összekapcsoljon különböző víziójú művészeket és a hangszereiket - minden egyes fellépésen a spontaneitás és az improvizáció játssza a főszerepet. Az új kiadó első válogatáslemeze a Recorderen hallható először. Premier! (A fenti képen: Ramin Sayyah és Zságer Balázs.)

 

fsa_i_cover_logo.jpgA label első kiadványa egy 16 számos válogatáslemez, amelyen a budapesti underground techno-színtér prominens előadói szerepelnek egy-egy trekkel. Az átfogó kompilációt a műfajon belüli sokszínűség jellemzi - a savas acid-technón, a pulzáló dub-technón és a zajos experimentális darabokon át egészen az atmoszférikus ambient-technóig terjed a skála.  A Free Sequence eredetileg live-act sorozatként indult, melyben minden eseményen olyan elektronikus zenei alkotók kollaborálnak, akiket csak ritkán lehet együtt látni, hallani. "Tavaly össze is hoztam pár eventet, ahol többek között Ramin Sayyah, a Direktorz, a Siblicity, Route8, Beko, Coloboma és Csizmás Andris (Freakin Disco) is fellépett" - meséli Zságer Balázs. "A pandémiás korlátozások alatt aztán úgy gondoltam, hogy ha nem lehetnek élő fellépések, akkor elindítom a Free Sequence-t, mint kiadót amelyen főleg az eddig fellépő művészek aktuális dolgait jelentetem meg."

"Az első kiadványnak mindenképp egy átfogó válogatást szerettem volna, amelyre nagyrészt az eddigi fellépőktől kértem számokat, illetve azoktól a producerektől, akik a műfaj keretein belül szeretnek kísérletezni. Annyi trekk jött össze, hogy már egy sorozatban gondolkodom, az első Free Sequence Antológia a techno, azon belül is az acid-, a dubtechno és hypnotic-techno vonalon mozog. De már a második kompiláció is alakul, amelyen inkább ambient és experimental zenék lesznek. Emellett már tervben vannak szóló megjelenések is: Disandat és Calemma, Kalumet és Axa EP is kijön majd a Free Sequence-en a következő hónapokban" - foglalja össze Zságer.


A válogatáslemez megjelenésének napján, azaz január 22-én, péntek este live streammel mutatják be az anyagot a Totim Records stúdiójából, amit az RTS.FM hosztol majd. A fellépők névsora egyelőre még meglepetés, de a Free Sequence filozófiájához méltóan sok improvizációra számíthatnak a nézők. A stream a Free Sequence Facebook-oldalán lesz látható.


halljuk is akkor az új, szabad szellemű válgotatáslemezt, valamint a Žagar Balkonur 2030 című dalához készült videót is, amely Katona Kati vizuális művész munkája, ő tervezte a lemezborítót is:

Free Sequence a Facebookon

Žagar a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_86.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/01/22/a_techno_szabad_aramlasa_free_sequence_zagar
A techno szabad áramlása - Free Sequence albumpremier és új Žagar video
süti beállítások módosítása