Magyarradar – Quixotic

2021.01.14. 14:00, Gaines

quixotic_2.jpg

A hazai synthwave egyik legismertebb alkotója, Quixotic többször szerepelt már a Recorderen, de a Magyarradar rovatunkban még nem mutatkozott be, és mivel most jelenik meg első saját gyártású videója, ennél keresve se találhatnánk alkalmasabb ürügyet a szerepeltetésére.

Mikor alakult: A synthwave világára még 2011-ben találtam rá, először még csak a négy fal között alkottam,
de 2015-től aktív szereplője lettem az éjszakai életnek is, visszatérő fellépője voltam az A38 Demogorgon buli-sorozatának, valamint Neonhullám csapat rezidenseként népszerűsítettem a stílust.

Hol alakult: Budapesten, de lélekben a '80-as évek Miami-jában.

Tagok, hangszerek: Quixotic LIVE koncert felállásban és az albumon is közreműködő Czifra Miklóssal (gitár) és Baracskay Ritával (szaxofon).

Stílus: Epikus gitárszólókkal tűzdelt retrowave.

Hatás: A nyolcvanas éveket már jó ideje magunk mögött hagytuk, de a korszak popkultúrája még mindig annyira meghatározó és elementáris erejű, hogy az elmúlt évtized alatt komplett zenei szubkultúra épült köré a modern elektronikus zenén belül.

Kiadó: Független

Megjelenések: 2013 Palms EP, 2019 Flamingo Drive-in, 2019 Quixotic feat. LeBrock - Beat it, 2020 Forgotten Gems vol 1. , 2020 Forgotten Gems vol 2.

Küldetés: Feltalálni a fluxuskondenzátort.

band_fx_ss.jpg

Jövőkép: 2020-ban elmaradt hazai és külföldi turnékat pótolni, és elkezdeni dolgozni a következő albumon.

Mellékprojektek:DJ-ként két sikeres bulisorozatot viszek: a Budapest Park állandó after bulija, a Stranger Synths és a Miami Vice hangulatát idéző Waves.

Szexepil: Sokak szerint Amerika Kapitányra hasonlítok, de ahhoz még szükségem lenne pár kiló izomra. ;)

Legnagyobb elismerés: Hogy úgy nézek ki, mint az Amerika Kapitány, illetve a stílus legismertebb dala, a Palms már 9 millió megtekintés felett jár Youtube-on, a Flamingo Drive-In lett 2019 legjobb synthwave albuma a több mint 1 millió feliratkozóval rendelkező NewRetroWave Youtube csatorna/portál szerint, valamint a keleti blokk (orosz/ukrán/fehérorosz) legnagyobb synthwave közössége, a Retrowavetouch 31 ezer szavazattal szintén év albumának választotta, emellett Lazerpunk Black Lambo dalából készült remixem az év legjobb synthwave átdolgozása lett.

Legközelebbi koncert: Azt én is szeretném tudni, de amint kinyitnak a helyek, azon leszünk, hogy pótoljuk a lemaradást.

ez pedig az új, saját készítésű klip:

Quixotic a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_185.jpg 

https://recorder.blog.hu/2021/01/14/magyarradar_quixotic
Magyarradar – Quixotic
süti beállítások módosítása