Albumpremier! Grabo’sky: Silence Is The Answer

2019.09.20. 11:30, Gaines

grabo_sky_silence_is_the_answer_borito.jpg

A debreceni születésű, Budapesten élő dj-producer Grabo’sky zeneileg kétlaki életet él, nu-diszkósabb, táncosabb, house-osabb felvételei – mint a tavalyi I Can’t Techno nagylemez – a Spacewalker Recordsnál jelennek meg, míg a lassú tempójú electronica, slowdisco színeiben a Mana Mana Recordsnál érvényesül. Most ez utóbbi részleg bővül egy új anyaggal, a Silence Is The Answer című LP nálunk hallgatható meg először. Premier!

grabo_sky_silence_is_the_answer_1.jpgAz új nagylemez a két előző tél termése, Grabo’sky a munkájából kifolyólag – kertépítőként dolgozik civilben – ilyenkor, a hideg időben ér rá inkább a számítógép előtt molyolni. Az album zeneileg nem tér el a 2016-ban kiadott W című nagylemez világától, voltaképpen egyenes folytatása annak. Lassan építkező, nagyívű, instrumentális tételekből épül fel, hol darkwave-etherealból, hol egy csellós zenei hangmintából, hol ambient motívumokból, hol tömény diszkófunkból bontakoznak ki a filmszerű, downtempós, áttetsző szerzemények, amelyekben kimutathatóak ethno-világzenei, azon belül is távol-keleti hatások, a hetvenes évekbeli elektronikus zenék lenyomatai, vagy akár a Dead Can Dance zenei hangzásvilága.

A kiemelkedő darabok között van a keleti hangszerekkel és hangulattal operáló Moonrise, vagy a két részből álló Only This Moment Exists Pt 1 & Pt 2, amiben az első lassabb és az ezt követő tánczenére váltó részt egy folyamatosan erősödő klarinét minta kapcsolja össze” – írja a kiadó a lemezről. – A Jó, A Rossz és A Csúf című moziból a rosszat megidéző Sentenza című szám egy igazi western hangulatú darab. Grabo’sky első zenei emléke a fent említett film zenéje. Innentől, 9 éves korától számítja magát Morricone-rajongónak, de ezt le sem tagadhatná. A filmes hatások egyébként az egész albumon megmutatkoznak, bármelyik szerzemény elférne egy mozis produkció aláfestéseként”.

TAVALYI INTERJÚNK GRABO'SKYVAL

A szeptember 21-én, szombaton rendezett Independent Label Fair-en a kiadó árulni fog néhány ultralimitált nyomatot a lemezborítóval, és a hozzá járó letöltőlinkkel az új Grabo’sky albumból, valamint az új Savages nagylemezből, és a kiadót vezető Kürtössy Nándor & Lakatos Sándor chill-out, lounge projektje, a Sannan exkluzív válogatásából, a Moodscapes-ből. A keretes, falra akasztható, vagy polcra tehető képeket megvásárlók a kép hátulján található linken, egyedi kódokkal tudják leszedni az adott borítóhoz tartozó hanganyagot.

GRABO'SKY HÚSZ ÉVES DJ-PÁLYAFUTÁSÁRÓL IS MESÉLT NEKÜNK ÉRDEKESEKET

mana-mana-ilf2019-special_picture-releases.jpg

most pedig hallgassuk meg a remek, befelé figyelő és kifelé elvágyódó Grabo’sky-lemezt, a Silence Is The Answert:

Grabo'sky a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_46.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/09/20/albumpremier_grabo_sky_silence_is_the_answer
Albumpremier! Grabo’sky: Silence Is The Answer
süti beállítások módosítása