Ez nem különös! - Tom Jones az Arénában

2019.06.24. 13:29, LekoTom

_mg_2859.jpg

Tom Jones ezt énekelte első listavezető slágerében, az It's Not Unusual-ben 1965-ben. Pedig dehogynem! Hihetetlen, hogy 54 évvel később még ilyen formában láthatjuk fellépni.

Magyarországon hatodik alkalommal lépett fel a sztár, legutóbb tavaly a VeszprémFeszten. Én legutóbb 2011-ben láttam a teltházas Budapest Aréna koncertjén. Ezúttal ültetett volt a buli, így jóval intimebb lett, bár nagyon nehezen lehetett ülve maradni a talpalávaló slágerek közben. Egy különös öregúr azonban, akit a biztonságiak sem akartak leültetni, a keverő jobb oldalán végigtáncolta a koncertet, és mivel pont előttünk tette, ez egy plusz showelemmel gazdagította a fantasztikus zenetörténeti utazást.

A koncerten elhangzott számos feldolgozás, meg persze Tom Jones saját számai, amelyek szintén átdolgozva kerültek színpadra. Visszakalauzolt bennünket az 50-es évekbe a rhythm'n'blues gyökeréhez Muddy Waters Got My Mojo Working című számával, majd beszélt egyik haverja, Elvis Presley gospelhez fűződő kapcsolatáról, és elénekelt egy számot, amit anno még Las Vegasban énekeltek közösen. Rögtön ezután jött a Sex Bomb, ami már ugye az előző évszázad végére kísér bennünket, amikor karrierje újabb csúcsra ért. Újabb időkapszula: jött Solomon Burke dala, a Cry To Me, ami később a Dirty Dancing soundtrackjén vált ismertté. Egyből utána felcsendült apukám kedvenc dala, a Delilah, ami olyan eufóriát okozott a tömegben, hogy a Művész Úr meg is jegyezte, milyen sokan vagyunk. Az év elején a brit Voice tehetségkutatóban zsűrizett, ahol az egyik jelentkezővel közösen előadták a Never Fall In Love-ot egy szál zongorával, most is ez történt.

Sorjáztak a slágerek: What's New Pussycat? francia sanzon verzióban, míg az It's Not Unusual bossa novásítva hangzott el, Európa fővárosairól vetített képekkel a háttérben. A végére előkerült Joe Cocker You Can Leave Your Hat On gigasikere, illetve saját '94-es visszatérő dala, az If I Only Knew. Zárásként egy újabb meglepetésdal Louis Armstrongtól (What A Wonderful World), és természetesen a nélkülözhetetlen Csók (Prince: Kiss). A fotós kollégával a She's A Lady-t hiányoltuk, de így is boldogan tekertem haza az esőben a biciklit, mert egy igazi legendával, egy isteni hanggal élhettem át egy fantasztikus zenei utazást 100 percben.

Lékó Tamás

A koncertet fotókkal is megörökítettük (http://www.lekophoto.com):

_mg_2774.jpg

_mg_2912.jpg

_mg_2917.jpg

_mg_2919.jpg

_mg_2926.jpg

_mg_2931.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/06/24/ez_nem_kulonos_tom_jones_az_arenaban
Ez nem különös! - Tom Jones az Arénában
süti beállítások módosítása