Így szól Ed Sheeran beloopolva: az InFusion Trio az Akusztik színpadán

2018.11.29. 15:00, Recorder.hu

akusztik_logo_650_25.jpg

(X) Noha az InFusion Trio tagjai többek között hegedűn, csellón és dobon játszanak, mégis elektronikus zenekarnak mondják magukat. És nincs ellentmondás: zenéjük éppen attól különleges, hogy az elektromos hangszerekkel előállított dallamokat speciális effektekkel gazdagítják és looperek segítségével többszörözik meg, így hozzák létre azt az egyedi, csak rájuk jellemző hangzást, amelyet a legfrissebb Akusztik-koncerten most viszont éppen hogy a visszájára fordítva ismerhetünk meg: ebben az egyedi produkcióban a megszokottól eltérően kiemelt szerepet kapnak az akusztikus hangszerek is. Az M2 Petőfi TV nézői bőséges ízelítőt kapnak az együttes repertoárjából  a Recorder olvasói pedig exkluzív előzetesként itt és most egy különleges Ed Sheeran-feldolgozást.

Mivel az InFusion Trio mindhárom tagja klasszikus képzettségű zenész, örültek a lehetőségnek, hogy ezen az estén hagyományosabb (azaz esetükben újszerűbb) hangszerelésben adhatják elő a számaikat. Amúgy sem szerény méretű hangszerparkjukat tehát tovább gyarapították, több komolyzenei és népzenei feldolgozás mellett előadták a 2000-es évek egyik nagy magyar popslágerének (az UP! Nap című szerzeményének) InFusion Trio-féle verzióját, valamint bemutatták azt is, hogyan dolgoznak a színpadon a looper-technikával, sőt meghívták Csemer Bogit is, hogy közösen adjanak elő egy dalt. 

InFusion Trio Akusztik tehát december 2-án, vasárnap este 22:00-kor a Petőfi Rádióban, december 3-án, hétfőn 22:40-kor pedig az M2 Petőfi TV-n. Az adás online is streamelhető a mediaklikk.hu oldalon, valamint keddtől elérhető az M2 Petőfi TV YouTube-csatornáján is.

Ed Sheeran és a Shape Of You, az InFusion Trio átiratában:

infusion_trio_akusztik_kep_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2018/11/29/igy_szol_ed_sheeran_beloopolva_az_infusion_trio_az_akusztik_szinpadan
Így szól Ed Sheeran beloopolva: az InFusion Trio az Akusztik színpadán
süti beállítások módosítása