Itt a Hangfoglaló Program – New Yorktól Tajvanig

2018.10.09. 12:00, Recorder.hu

platonkarataev_650.jpg

A nyári, európai fesztiválkoncertek, valamint a szeptemberi Reeperbahn – a Primaverát is megjárt Dope Calypsóval – és Waves Vienna – Fran Palermóval, Antonia Vai-val és Mörkkel – után a méltán patinás CMJ jogutódja, a Mondo.NYC nyitott a magyar zenekarok felé. A szervezők az Ivan & the Parazolt és a Mörköt már az első hullámban bejelentették, a nyílt showcase jelentkezésből pedig a The Immigrantsot választották ki. Az októberi eseményen nemcsak a konferenciaprogram és a Dromban megrendezendő magyar koncert volt a vízválasztó, hanem az is, hogy a legendás Bowery Electric külön felkérte a Mörköt koncertre.

A Hangfoglaló Program egyik legnagyobb tavalyi nemzetközi sikere a szöuli Zandari Festához kötődött. Az akkor kiválasztott három magyar zenekarból (Papaver CousinsBohemian Betyars és Jónás Vera Experiment) kettő már idén visszatérhetett Ázsiába, a 2018-as Festa szervezői pedig a Platon Karataevet (nyitóképen), Antonia Vait és a Mongooz and the Magnetet (lent) hívták meg az eseményre. A lehetőségnek és a helyi networknek köszönhetően a három zenekar összesen tizenegy koncertet adott Dél-Koreában, beleértve a helyi jogkezelő szervezet saját eseményét, a PAMS-ot is, ahol Antonia és a Mongoozék is egyedüli fellépőként képviselték az európai zenét.

mongoozandthemagnet_650.jpg

A hónap másik ázsiai híre, hogy a tajvani jogkezelő saját dalszerző-tábora, a MÜST Songwriting Camp meghívta a Mary Popkids dalszerzőjét, Kamát és Jónás Verát is saját tréningjére, ahol az énekes-gitáros dedikáltan az ázsiai piacra ír majd dalokat. És persze a regionális jelenlét sem kerül elhanyagolásra: az Outbreakers’ Laben való
jelenlét után Jónás Veráék és a Passed útja is a belgrádi Indirektre vezet majd.

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2018/10/09/itt_a_hangfoglalo_program_new_yorktol_tajvanig
Itt a Hangfoglaló Program – New Yorktól Tajvanig
süti beállítások módosítása