Jazz Akusztik: Ferenczi György és a Rackajam az M2 Petőfi TV jövő szombati műsorán

2018.09.14. 15:00, Recorder.hu

jazzakusztik_logo_650_2.jpg

(X) Szeptember 22-én újabb résszel folytatódik az M2 Petőfi TV szeptember elején indult műsorsorozata, a Jazz Akusztik. A Kozma Orsi Quartet-, a Török Ádám és a Mini-, valamint a most szombaton adásba kerülő Tóth Vera Quartet-koncert után egy régi motoros és jól összeszokott csapata teszi tiszteletét a színpadon: Ferenczi György és a Rackajam lesz a Jazz Akusztik legújabb vendége.

Idén lesz 50 éves Ferenczi György, a virtuóz szájharmonikás (és gitáros, és hegedűs), tucatnyi fontos zenekar fontos háttérfigurája, egyszersmind saját zenekarainak (Herfli Davidson, 1ső Pesti Rackák) karizmatikus frontember-énekese, a magyarországi könnyűzene egyik megkerülhetetlen alakja. Az ember, aki a Csík Zenekartól Ganxsta Zolee-n át Korda Györgyig és Zoránig mindenkinek a lemezén otthagyta a kézjegyét, most a Ferenczi György és a Rackajam élén ad bensőséges hangulatú akusztikus koncertet az A38 Hajó kamaratermében.

Hendrix és Petőfi, kalotaszegi dallamok és a rock'n'roll átütő energiája, megható és vicces pillanatok  a Jazz Akusztik következő adása ezeket a találkozásokat dokumentálja. És még egyet: a Ferenczi Gyuri és lánya, Ferenczi Bora közös előadásában megszólaló dalokat is megnézheti-meghallgathatja a műsor közönsége. 

A Ferenczi György és a Rackajam Jazz Akusztik-koncertje tehát szeptember 22-én, szombaton este 22.45-től látható az M2 Petőfi TV műsorán, illetve élőben streamelhető a mediaklikk.hu-n, később pedig megtekinthető lesz az M2 Petőfi TV YouTube csatornáján is.

Egy hangulatos szerzemény az akusztikus koncertből:

A szombatonként 22:45-kor az M2 Petőfi TV-n jelentkező Jazz Akusztik-sorozat beharangozó videója:

https://recorder.blog.hu/2018/09/14/jazz_akusztik_ferenczi_gyorgy_es_a_rackajam_az_m2_petofi_tv_jovo_szombati_musoran
Jazz Akusztik: Ferenczi György és a Rackajam az M2 Petőfi TV jövő szombati műsorán
süti beállítások módosítása