Pontoznak, de még inkább segítenek - ez lesz idén a Nagy-szín-pad! Crew dolga

2018.04.13. 14:00, RRRecorder

nagyszinpad_crew.jpg

A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató történetében többféle módszert is kipróbáltak már a szakmai értékelésre. Idén korábbi résztvevő zenészek váltják fel a zsűrit, és azt ígérik: inkább a segítő tanácsokra fognak koncentrálni.

2016 óta már nem kizárólag a közönség, hanem a szakma véleménye is megjelenik a Nagy-Szín-Pad! verseny eredményeiben. Először zenei szakembereket kértek fel (koncertszervezőktől rádiós szerkesztőkön át újságírókig), 2017-ben csatlakoztak hozzájuk olyan véleményvezérek is, akik nem hivatásosan foglalkoznak zenével, csak szeretik. Idén megint változott a rendszer, annyira, hogy zsűri helyett Nagy-Szín-Pad! Crew lett az elnevezésük. Tíz olyan zenészből áll a csapat, akik mind megjárták már a tehetségmutatót, és - részben ennek is köszönhetően - szinte bérelt helyük van a fesztiválokon.

Ahogyan az M2 Petőfi TV alább látható videójában többen is mondják, nem elsősorban versenynek tekintik a Nagy-Szín-Pad!-ot (noha nagyon komoly díjai vannak), hanem olyan lehetőségnek, ahol a kiválasztott előadók egyrészt megmutathatják magukat, másrészt nagyon sokat fejlődhetnek. A Crew tagjai azt ígérik, hogy inkább arra fognak koncentrálni, hogy tanácsokkal segítsék őket ebben az utóbbiban. Már csak azért is ők a legalkalmasabbak erre, tehetjük hozzá, mert bennük még friss az az élmény, amit a fellépők számára a tehetségmutató el kíván hozni, vagyis hogy népszerű klubzenekarokból fesztiválkedvencekké váltak. A csapat összetétele pedig garantálja, hogy a pop- és rockzene, a rádióbarát és az alternatívabb megközelítés egyaránt értő fülekre talál majd.

Persze azért pontoznak is a Crew tagjai, és mint a korábbi években, az összesített értékelésük 50%-ban számít bele abba, hogy a nyolc induló közül melyik három jut a döntőbe - a másik 50% a közönségszavazásé. A nagyérdemű dönti el végül azt is, hogy ki lesz a nyertes, aki - amellett, hogy a többiekkel együtt meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand Fesztivál és a MOL Nagyon Balaton rendezvényei mellett a Campus Fesztiválra is - ott lehet a Petőfi Zenei Díj showműsorában és a dunaszerdahelyi Fröccsfeszt nagyszínpadán, valamint lehetősége nyílik egy klip elkészítésére, sőt egy évnyi Red Bull-ellátmányt is kap. Lesznek résztvevők, akik Magyarország képviseletében színpadra léphetnek egy-egy csehországi, lengyelországi és szlovákiai fesztiválon, sőt egy nagyszínpados zenekar a 2019-es Eurosonic Fesztiválon, Hollandiában is bemutatkozhat majd - és ez még nem is az összes díj!

A Crew tagjai:

Czeglédi Szabolcs, a Run Over Dogs frontembere

Csorba Lóci, a Lóci játszik frontembere

Henri Gonzo, a Fran Palermo frontembere

Kamau Makumi “Kama”, a Mary Popkids frontembere

Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho frontembere

Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője

Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere

Puskás Peti, a The Biebers frontembere

Sarkadi Miklós, a Dope Calypso frontembere

Schoblocher Barbi, a Blahalouisiana énekesnője

 

https://recorder.blog.hu/2018/04/13/pontoznak_de_meg_inkabb_segitenek_ez_lesz_iden_a_nagy-szin-pad_crew_dolga
Pontoznak, de még inkább segítenek - ez lesz idén a Nagy-szín-pad! Crew dolga
süti beállítások módosítása