Furapop és intim dalok: Golden Diskó Ship és Unknown Child szombat este

2017.11.03. 09:00, RRRecorder

golden_disko_ship.jpg

A berlini multiinstrumentalista Golden Diskó Ship és a Gustave Tiger énekesnőjeként is ismert, szólóban intim minimáldalokat játszó Unknown Child a Gólyában lép fel.

A Golden Diskó Ship a vizuális művészként is ismert, Berlinben élő Theresa Stroetges "egy-csajos zenekara" (one-girl orchestra). Egy kritikában az olvasható róla: "meglepődtem, amikor megtudtam, hogy ez csak egy ember, mert ez a zene olyan, mintha egyszerre több zenekar játszana: mindegyik pályázik a figyelmedre, de mindegyik túl udvarias ahhoz, hogy az előtérbe tolakodjon". Frappáns leírás ez a kollázsszerűen építkező, hol egészen popos, hol a szabad kísérletezésnek utat engedő, játékos zenére. Eddig három Golden Diskó Ship-lemez jelent meg, az első a Faust-közeli Klangbad kiadónál.

Az első budapesti Golden Diskó Ship-koncert a 2016-os UH Festen volt, és akkor is az Unknown Child, vagyis Szurcsik Erika játszott Theresa Stroetges előtt. Őt a legtöbben a vezető magyar katedrálispunk-zenekar, a Gustave Tiger énekesnőjeként ismerik. Szólóban jóval intimebb, minimalista szerzeményeket játszik, amik egyszerre törékenyek és hipnotikusak.

A koncert november 4-én, szombaton 9-től lesz a Gólyában, becsületkasszás, Facebook esemény itt.

Ilyen a Golden Diskó Ship:

Ez pedig a nemrég, szeptember végén megjelent, harmadik Unknown Child-lemez:

 

https://recorder.blog.hu/2017/11/03/furapop_es_intim_dalok_golden_disko_ship_es_unknown_child_szombat_este
Furapop és intim dalok: Golden Diskó Ship és Unknown Child szombat este
süti beállítások módosítása