Magyarradar – The Anahit

2017.10.26. 12:59, rerecorder

mm04_on.jpg

Idén is megrendezi a Keret a Kikeltető nevű tehetségkutatóját, amelyen három fordulóban versengenek a zenekarok a döntőbe kerülésért. Az idei harmadik fordulónak még zajlik a szavazási periódusa, az elektronikus zenei előadó közül a zsűri már biztosan döntőbe juttatta a Recorderen debütált kitűnő Analog Balatont, itt lehet még két előadót beszavazni a harmadik elődöntőbe – ami november 22-én lesz a Toldiban. Az elődöntőre esélyesek között van még a Recorderen már szintén szerepelt remek Wave Twins duó, valamint például az elektro r&b-s, James Blake világát is megidéző szuper The Anahit is. Utóbbi projekt mutatkozik be Magyarradarunkon Csányi Rita dalszerző-zenekarvezető szavaival.

Megalakulás éve: 2016.

Honnan: Budapest.

Tagok: Csányi Rita (ének), Sashegyi Soma (billentyű/laptop), Havasi-Hollanda György (gitár, egyelőre csak a felvételeken).

Stílus: Pillanatmegörökítő minimál elektronika.

Hatások: A Pink Floyd volt talán az első zenekarok egyike, amit még gyerekkoromban hallottam és a mai napig nagy hatással van rám. Az új előadók közül rendkívül inspirál James Blake, Jack Garratt, BANKS és Florence And The Machine.

the_anahit.jpg


Kiadók:
 Nincs kiadó, az In The Dark lemez saját kiadásban jelent meg.

Történet: Tavaly október környékén kezdtem el először egyedül dolgozni a lemezen. Ekkor még Londonban tanultam, egy kortárs zenei egyetemen és ez a lemez lett a választott végzős projektem. Elkezdtem kísérletezni különböző hangzásokkal és szépen lassan megszülettek a dalok. Gyuri barátomat kértem meg, hogy írjon gitártémákat a szerzeményekhez, így lett ő is része a projektnek. Júniusban hivatalosan is megjelent a lemez, én pedig hazaköltöztem Budapestre. El akartam kezdeni koncertezni ősszel, és ezért elkezdtem zenészeket keresni, így került be Soma a The Anahit projektbe. Összehoztunk egy minimál élő felállást. Még nagyon az elején járunk, de szerintem nagyon jól működünk így együtt.

Megjelenések: Még nem volt fellépés ebben a felállásban, november végétől lesznek koncertek Budapesten.

mm03_on.jpg


Küldetés:
 Szívvel lélekkel minőségi zenét csinálni.

Jövőkép: Sokat koncertezni itthon és egy-két éven belül külföldön is.

Mellékprojektek: Mindannyian csinálunk mást is, Soma például a Tej zenekar tagja, játszik továbbá Babé Silaval és a The Luckies zenekarral. Én a The Anahit mellett foglalkozom kreatív/szociális média managementtel, illetve éneket tanítok.

Szexepil: Nem tudom... egyszer valaki azt mondta, hogy szexi, ha egy lánynak mély hangja van.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Jason O’Bryan (régebben a Dub Pistols tagja volt, illetve producerként egy Grammy-díjra jelölt dalban is közreműködött) nagyon pozitív kritikával illette a lemezt. Ez a mai napig erőt ad és inspirál.


The Anahit egyik csúcsdala, a címadó In The Dark


ez pedig a teljes In The Dark lemez: 


The Anahit Facebook-oldal

A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2017/10/26/magyarradar_the_anahit
Magyarradar – The Anahit
süti beállítások módosítása