Ez a húsz induló zenekar kapott két-kétmilliós támogatást a Hangfoglaló Programtól (ex-CSTP)

2017.10.26. 15:02, RRRecorder

hangfoglalo_program.jpg

Itt a lista! A Hangfoglaló Program az, ami nemrég még Cseh Tamás Program névre hallgatott - nemcsak nekünk kell még szoknunk.

Kiderült, melyik az a húsz induló zenekar, akik a Hangfoglaló Programtól két-kétmilliós támogatást kapnak. A név egyébként annyira új, hogy a sajtótájékoztatón még a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Lőrinczy György is összekeverte egyszer. Mint mondta, az új név jobban kifejezi a kezdeményezés sokszínűségét, és egyben megköszönte Cseh Tamás családjának, hogy 2014-től idén őszig ingyenesen engedélyezték a név használatát.

Szóval a húsz zenekar (a piros nevek linkek: ezekről az előadókról a Recorderen már lehetett olvasni, tőlük zenét hallgatni):

Aurevoir., AŽUR, The Beans, The Bluebay Foxes, Dungaree, EPMK, Freakin' Disco, Ham Ko Ham, I Am Soyuz, Idegen, Keresztkérdés, The Mabon Dawud Republic, Meg Egy CukorkaPapaver CousinsPlaton KarataevRed Swamp, ShaiboSin Seekas, SONYATelma Lincoln & Minimyst.

Ezt a húsz zenekart egyébként 317 pályázóból válogatták ki, mégpedig - mint Bajnai Zsolt, a Hangfoglaló Program megvalósításáért felelős kuratórium vezetője elmondta - két körben: 84 zenekart hívtak be október elején, hogy élőben is játsszanak, és egy 15 tagú zsűri nézte végig mindegyiket; a kuratórium az ő ajánlásaikra alapozva döntött. Korábban egyébként mindig több, bár egyre csökkenő számú induló zenekart támogattak: 2014-ben 42-t, aztán 30-at, majd 27-et. Az "induló zenekar" meghatározása az, hogy legfeljebb egy nem szerzői kiadású lemeze és legfeljebb két országosan játszott dala lehet. A kétmillió forintos támogatásból legalább öt dalt kell stúdióban rögzíteni, egy klipet elkészíteni, összerakni egy profi promóciós anyagot, és egy tapasztalt mentorral együttműködni.

Egyben kihirdették a klubtámogatási pályázat 88 nyertesét is; ezek közül 61 vidéki, 16 fővárosi (budapesti klubokat csak nemrég kezdtek el támogatni), 11 pedig határon túli.

A fenti képen a nyertesek, valamint legelöl, balról jobbra az NKA alelnöke és a kuratórium három tagja látható: Tóth Tibor, Bajnai Zsolt és Horváth Gergely; a negyedik tag, Dósa Richárd nem tudott megjelenni a díjkiosztón. A 15 tagú zsűri tagjai a következők voltak: Borcsik Attila (Izil), Csontos Noémi Virág, Csorba Lóránt, Czeglédi Szabolcs, Élő Márton, Görögh Dani, Koncz Balázs, Kovács Attila (Kuku), Kovács Ákos Dadan, Molnár Csilla, Muraközy Péter, Podlovics Péter, Süli András, Szalai Attila és Temesi Berci.

https://recorder.blog.hu/2017/10/26/ez_a_husz_indulo_zenekar_kapott_ket-ketmillios_tamogatast_a_hangfoglalo_programtol_ex-cstp
Ez a húsz induló zenekar kapott két-kétmilliós támogatást a Hangfoglaló Programtól (ex-CSTP)
süti beállítások módosítása