Liam Gallagher végre tükörbe néz

2017.06.01. 12:50, Frontrecorder

liam.jpg

Az Oasis, majd a Beady Eye egykori frontembere, Liam Gallagher idén szólólemezt ad ki, melyről itt az első dal, a hetyke Wall Of Glass, rögtön klippel.

A most 44 éves Liam az elmúlt pár évet látszólag azzal töltötte, hogy a Twitteren fröcsögött mindenre és mindenkire a maga végtelenül bunkó, ugyanakkor valahol szórakoztató módján. 2016 januárjában például tett egy emlékezetes kinyilatkoztatást, miszerint szólólemezt csak a faszfejek csinálnak, márpedig ő nem az, ezzel mintegy cáfolva, hogy ilyesmit tervezne. Ehhez képest később, a GQ magazinnak adott interjúban már azt állította, hogy 2017-ben új dalokkal rukkol elő, egyúttal, utalva a korábbi kijelentésére, a Twitteren magát is faszfejnek titulálta, meglepő korrektséggel. Az ifjabbik Gallagher-fivér közben leszerződött a Warner Brothers Music kiadóhoz, a szólólemez ténye pedig immár hivatalos: As You Were címmel jelenik meg, még az idei év vége előtt (nem lennénk meglepve, ha a bátyja, Noel Gallagher novemberre bejelentett új albumával egy időben). Az énekes ugyanakkor továbbra is erősködik, hogy nem tervez szólókarriert, állítása szerint csupán arról van szó, hiogy összejött egy lemezre való, kiadásra érdmes dala. Egyelőre akkor maradjunk ennyiben, és lássuk ezt az albumot, amelynek anyagát egyébként profi dalszerők, köztük Greg Kurstin bevonásával írta; mint az Evening Standard-nek ennek kapcsán elmondta, "rock'n'roll-énekesnek tartom magam, aki hébe-hóba ír egy dalt, de nem vagyok egy Bob Dylan." Bölcs szavak ezek korunk egyik, ha nem a legnagyobb arcú frontemberétől, aki tehát most egyedül áll ki elénk. A szólólemezét elsőként beharangozó, sodró lendületű, a kései Oasist idéző Wall Of Glass alapján azért megállapíthatjuk, hogy Liam Gallagher semmit sem vesztett a rá jellemző pimaszul magabiztos attitűdből - nem éppen egy szerény arc néz vissza a tükörből a dal klipjében.


Két nappal ezelőtti manchesteri koncertjén a Wall Of Glass mellett további dalokat is bemutatott a lemezről Gallagher, köztük az ugyancsak lehengerlő Greedy Soult: 


a műsor gerincét persze Oasis-himnuszok adták, mint a Be Here Now, amelybe az egykori gitáros, Bonehead is beszállt:

Címkék: liam gallagher
https://recorder.blog.hu/2017/06/01/liam_gallagher_vegre_tukorbe_nez
Liam Gallagher végre tükörbe néz
süti beállítások módosítása