Méltóképp tiszteleg az elmúlt 25 éve előtt a Quimby

2017.04.21. 15:54, prerecorder

sinco_quimby_170420hadik_02_1.jpg

Kétségtelenül a Quimby napjaink egyik legnépszerűbb magyar zenekara. Erről tanúskodik tavalyi jubileumi teltházas koncertjük a Papp László Budapest Sportarénában is. Az erről készült koncert dvd-t a zenekarral közösen, a Hadik Kávéházban néztük meg.

A Kiss Tibor által vezetett szextett tavaly ünnepelte huszonötödik születésnapját. A jubileumi év legfőbb eseménye a rajongóikkal töltött novemberi emlékezetes este volt. A Micsodaország, Tragikomédia egy hosszú felvonásban sajtótájékoztatóját Varga Liviusz nyitotta meg. Koncert dvd-jüket pedig a tőle megszokott módon, bőszavúan, humorosan konferálta fel. A közel három órás anyag jól visszaadja a koncert fergeteges hangulatát. A néző még úgy is érzi magát, mintha részese lenne az élménynek (még akkor is, ha ott sem volt). Ezért is nyilvánvló, hogy kötelező eleme egy Quimby-rajongó gyűjteményének. A nagy esemény sikerességéért körülbelül kétszáz ember dolgozott, külön díszlet és látványvilág született a koncertre. Ezen belül harminc fős stáb dolgozott annak érdekében, hogy a felvétel át tudja adni az Aréna-buli hangulatát. A rögzítéshez tíz HD kamerát, egy PoleCamet és két GoPro kamerát használtak. Ezekkel a kamerákkal olyan felvételeket sikerült készíteni, amik segítségével, azok a rajongók is teljesen át tudják élni az élményt, akik nem tudtak elmenni a koncertre. A zenekar tavaly nemcsak a nagy ünneplésre készült, hiszen megjelentették tizenötödik, Jónás Jelenései című lemezét is. Az új album dalaival és a már jól ismert klasszikusokkal vágnak bele a 2017-es évbe.

sinco_quimby_170420hadik_21_1.jpg


Kiss Tibor a következőket mesélte a koncertről: "Az Aréna egy grandiózus hely és mivel jól sikerült, ezért egy grandiózus, pozitív élményben volt részünk. Kipróbálhattuk a nagy ecsetjeinket és hozzá kell tenni azt is, hogy ebben a munkában rengetegen segítettek minket. Nekünk tulajdonképpen az volt a feladatunk, hogy jól eljátsszuk a dalainkat és felépítsünk egy olyan dramaturgiát, amin szépen tud suhanni a műsor és végig tudjuk az embereket vinni egy sokszínű, emóciókban gazdag hullámvasúton. És ehhez jött még nagyon-nagyon sok segítség, a táncosok, a vendégzenészek, a díszlet, a vizuál, hogy egy ekkora léptékű helyen, egy világszínvonalú történet születhessen meg."

a Micsodaország, Tragikomédia egy hosszú felvonásban című koncert dvd-ket "korunk legnépszerűbb lemezboltjaiban" a MOL-kutakon lehet megvásárolni.

íme, a Micsodaország előzetese:

https://recorder.blog.hu/2017/04/21/meltokepp_tiszteleg_az_elmult_25_eve_elott_a_quimby
Méltóképp tiszteleg az elmúlt 25 éve előtt a Quimby
süti beállítások módosítása