Itt a Cseh Tamás Program – Induló előadók: CSTP-zenekarok sikerei a Fonogramon

2017.03.28. 13:00, rerecorder

loci_jatszik_sajtofoto_2016.jpg

A Lóci Játszik az év felfedezettje, a Belau lemeze az év elektronikuszenei felvétele a Fonogramon.

Március 1-jén adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat a Várkert Bazárban. A tizennyolc kategóriában több olyan jelölt – és győztes – is volt, amelyet a Cseh Tamás Program támogatott vagy támogat most is. Az év felfedezettje a Lóci Játszik, az év elektronikuszenei felvétele a Belau The Odyssey című lemeze lett.

Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma kategóriában két jelölt volt a Cseh Tamás Program támogatottja 2014-2015-ben: a Margaret Island és a Lóci Játszik. Az év hazai hard rock vagy metal albuma kategóriában az Uzipov Szennyes című lemezét is a Cseh Tamás Program támogatta. Az év felfedezettje kategóriában egy kivételével minden jelölt a Cseh Tamás Program indulói előadói alprogramjának támogatottja (Belau, Kies) – vagy az volt az elmúlt két évben (Lóci Játszik, Bagossy Brothers Company). Ebben a kategóriában végül a Lóci Játszik nyert.

Különösen ez utóbbira vagyunk büszkék, mert azt bizonyítja, hogy a Cseh Tamás Program célkitűzései kezdenek valóra válni. A Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja a könnyűzene állami mecenatúraprogramjaként minőségi és sikeressé válni akaró produkcióknak segít elindulni a pályán.

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/03/28/itt_a_cseh_tamas_program_indulo_eloadok_cstp-zenekarok_sikerei_a_fonogramon
Itt a Cseh Tamás Program – Induló előadók: CSTP-zenekarok sikerei a Fonogramon
süti beállítások módosítása