Magyarradar + klippremier! aurevoir.: ringató (Live @ ELLÁTÓház)

2016.10.20. 17:43, rerecorder

aurevoir-zenekar-recorder.jpg

A folkos, akusztikus világú, zsámbéki gyökerű, héttagú aurevoir. első nagylemezén dolgozik. Az elmúlt bő egy évben rengeteg tehetségkutatós díjat nyert formáció önmeghatározása szerint ethnobeat és magyar kocsmazene keverékét játssza. Agócs Márton énekes-gitáros-dudás mutatja be a zenekart, mi pedig bemutatunk tőlük egy élő klipet, ami a Ringató című, József Attila sorokat is tartalmazó dalukhoz készült.

Megalakulás éve: 2015.

Tagok: Agócs Márton (gitár, ének, duda), Fejér Ágoston (tangóharmonika, vokál), Fejér Mihály (ének, mandolin), Gelencsér Gábor (basszusgitár), Orosz Kristóf (gitár, vokál), Szabó Zsolt (viola da gamba), Szűcs Viktor (ütős hangszerek).

Stílus: Az „aurevoir.” név is és elköszönés is attól a korszaktól, amikor még léteztek stílusok. De ha nagyon muszáj, talán az „ethno-beat” és a „magyar kocsmazene” közelíti meg legjobban a valóságot.

Hatások: Zenénkre a beat-mozgalom és a táncházmozgalom volt (és van) legnagyobb hatással, amit kiegészít egyik tagunk, Zsolt viola da gambával, ami a régizenei (középkor-reneszánsz-barokk) vonalat is behozza a képbe. Ezen kívül a szépirodalom, a természet és egy-két füstös vidéki kocsma is nagyban hozzájárul alkotói tevékenységünkhöz.

Kiadók: Készülő nagylemezünket az EFB Music fogja kiadni.

Történet: Úgy kezdődött, hogy Misivel kidobtak minket egy kocsmából, miután beraktunk négyezer forintot a zenegépbe, és az egész krimónak végig kellett hallgatnia a komplett Beatles- és Muzsikás-diszkográfiát. „Ilyen zenékre nem lehet bulizni!” - mondták. „Már hogyne lehetne?!” - mondtuk. „Akkor menjetek haza és bulizzatok rá otthon!” Mentünk. Sőt!

aurevoir.jpg


Megjelenések
: Egyelőre ez a legnagyobb hiányosságunk, de megérte várni, mert a dalok beértek, most pedig gőzerővel dolgozunk első lemezünkön, amire nagyon jó kis anyag jött össze! Egy single-t adtunk ki eddig, ami az álommadár címet viseli.

Küldetés: Egy olyan ellenkultúra részévé válni, amiben termék helyett/mellett értéket teremthetünk. Értéket, amit el is tudunk juttatni a nagyközönséghez. Pont, ahogy annak idején a beat- és táncházmozgalomban tették a fiatalok.

Jövőkép: Jövő kedden ültetünk egy fát, ami alatt ötven év múlva megírjuk a világ legnagyobb slágerét. Meg amúgy jó lenne felvenni a lemezt is.  

Mellékprojektek: Én néprajz szakon tanulok az ELTE-n, Misi hangmérnök, Zsolt hangszerkészítő, csemballókat gyárt. Kristóf a TE-n testnevelő-gyógytestnevelő tanár szakon tanul, Ágoston gyógymasszőr, Gábor kriminológián tanul szintén az ELTE-n. Viktor pedig pályázatíró. Ebből is látszik, mennyire szedett-vedett (vagy válogatott?) társaság vagyunk.

Szexepil: Ha a színpadra nézel, a barátaidat látod, akik neked énekelnek és zenélnek. Őszinte és jó fej srácokat, akiket bármikor meghívhatsz egy pohár borra a pultnál. Biztos, hogy elfogadják.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Tavaly nyáron egy este az Erzsébet téren utcazenéltünk (értsd: hangszerekkel mulattunk hajnali 1-2 körül). Egyszer csak megjelent pár rendőr. Egyikük odajött hozzánk, abbahagytuk a zenét, majd a megszeppent társaságnak csak annyit mondott: „Játsszatok, ez nagyon jó!”. Ezúton is üdvözöljük a biztos urat!


az aurevoir. legközelebb november 4-én zenél a Kuplungban a Folk-Punk Halloweenen, Facebook-eseményoldal


és akkor a Ringató című, saját versszakokat és József Attila Ódájából vett refrént keresztező, öt percben szépen kibomló dal élőben az ELLÁTÓházból: 


az aurevoir. Facebook-oldala


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2016/10/20/magyarradar_klippremier_aurevoir_ringato_live_ellatohaz
Magyarradar + klippremier! aurevoir.: ringató (Live @ ELLÁTÓház)
süti beállítások módosítása