Itt a Cseh Tamás Program - Magidom

2016.06.26. 09:58, prerecorder

magidom1.jpg

Beszédes popzeneként jellemzi a Magidom számait Benyhe Robi énekes-gitáros. A Cseh Tamás Program által támogatott zenekar játéka valóban színes: van benne pop, rock, folk és alternatív. Arra törekednek, hogy változatosak maradjanak, és minél több hallgatóhoz eljusson a zenéjük.


A banda tagjait családi és szoros baráti kapcsolatok is összefűzik. Ők: Benyhe Robi gitáros, énekes, Bajnok Balázs gitáros, vokálos, Pánczél Péter bass, Benyhe Marci dobos és Szekeres Máté billentyűs és vokálos.

A zenekarnak már 2011 őszén megjelent a bemutatkozó kislemeze (Mi, merre, meddig), amely jó belépő volt. „Az elmúlt öt év az »alapkőletételről« szólt. Elsősorban Budapesten, de vidéken is elkezdtük bontogatni a szárnyainkat neves zenekarok (például 30Y, Szabó Balázs Bandája, Irie Maffia) előzenekaraként, 2014 végén pedig kijött a Turistajel névre keresztelt első nagylemezünk, amelynek a produceri és a keverési munkálatait Varga Ádám (30Y) végezte. Ezt a lemezt is pozitívan fogadta a közönség, négy klipet is készítettünk a dalokhoz. Majd 2015 őszén bekerültünk a Cseh Tamás Programba, ami jóleső elismerés volt a szakmától, hiszen neves zenészek és zeneipari szakemberek döntöttek a meghallgatásunk alapján arról, hogy érdemesek vagyunk a támogatásra” – meséli Benyhe Robi.

A zenekar Radnóti Miklóstól kölcsönözte magának mottóját: „Nézd a világ apró rebbenéseit” – ezzel fejezik ki, hogy igyekeznek kifelé és befelé is figyelni, és megírni mindazt, amit látnak vagy képzelnek. A banda is készül következő lemezére, amelyet a Cseh Tamás Program segítségével adhatnak ki. „Gőzerővel dolgozunk a dalokon. A megszokott Magidom-hangzást talán még jobban sikerül kitágítanunk az új anyagon. Továbbra is lesznek folkos beütésű motívumok a dalokban, a szövegekben pedig a világ kérdésein való töprengés mellett személyesebb témák is előfordulnak. Próbáljuk kerülni a bevett sémákat, és igyekszünk valami egyedit csempészni az új videókba is” – ígéri Robi.

Mentoruk: Piskor Zoltán (Pite), aki több mint 20 éve aktív közreműködője a hazai könnyűzenei életnek.


a zenekar Állandó Változás dalához készült videoklip:


cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/06/26/itt_a_cseh_tamas_program_magidom
Itt a Cseh Tamás Program - Magidom
süti beállítások módosítása