Hangolódj a Regattára, szavazz itt az egyetemi zenekarok versenyének legjobbjára!

2016.03.29. 10:00, Recorder.hu

sotu_recorder_v2_650.jpg

Idén tavasszal már negyedik alkalommal foglalják el a fiatalok a Műegyetem előtti rakpartot, hiszen május 7-én újra jön a Dunai Regatta! Egy igazi tavaszi egyetemista fesztiválhoz híven nemcsak sárkányhajók, evezős nyolcasok, valamint mindenféle csapat- és extrémsportok csapnak össze májusban a Dunán és a parton egyaránt, de egyetemi zenekarok is, mert hát csak nem létezhet egy fesztivál koncertek nélkül! A Dunai Regatta Sound of the University néven futó tehetségkutatójára a szervezők olyan előadók jelentkezését várták, akiknek a dala igazi tavaszi és nyári sláger lehet egyszerre, akik szeretnének nagyban játszani és az első helyezéssel fesztiválszínpadra állni. És hogy kik lesznek a befutók? Március 31-én éjfélig te is beszavazhatod kedvencedet a döntőbe pár kattintással itt a Recorderen!

Idén is csak olyan kreatív, egyéni hangok kerültek a középdöntőbe, akik igazán átérzik az egyetemista-életérzést és zenéjükkel szeretnének felpörgetni egy rakpartnyi szurkolót és nézőt. A 10-ből 5 zenekar a Sound of the University április 29-i döntőjére már profi stábbal a háttérben hangolhat, így igazi koncerthangulatot teremthet a bandák versenye és rajongók tömege a G3 Rendezvényközpontban a Dunai Regatta Warm up buliján.

A középdöntős dalok a Dunai Regatta SoundCloud-csatornáján érhetőek el, a szavazás során az itt kapott „like”-ok (♥) száma lesz a mérvadó, azok március 31-én éjfélkor mért sorrendje határozza meg a végeredményt. Az az egy banda, amelyik a legtöbb szavazatot kapja, közönségdíjasként egyenesen a Sound of the University döntőjében találja magát. Hallgassátok, szeressétek, szavazzatok a kedvencetekre!

Íme tehát a Sound of the University 2016-os szériájának 10 legjobb zenekara abc-rendben:

 

FRANKLIN MODS

Franklin Mods egy 2015-ben alakult budapesti indie pop/rock zenekar. Kizárólag saját szerzeményekkel dolgozik, szövegei angol nyelvűek és zenéjük is jellemzően a brit indie hangulatot tükrözi. Dalaikon többek között az Arctic Monkeys, a Foals és a Franz Ferdinand zenekarok hatása érzékelhető.


HEADBENGS

A Headbengs 2005-ben, a rock'n'roll-csillagok kozmikus együttállásakor alakult meg. A trió pörgős, zúzós zenét játszik magyar szövegekkel, minimál-maximalizmussal. Fő inspirációjuk pár mai sallangmentes banda mellett az ’50-’60-’70-es évek rockja. A 2010-es Kisördög album óta két EP-jük jelent meg, Akarom hogy érezd! és Bele az éjszakába címmel.

 

INDEED

Az Indeed 2008-as megalakulása óta számos tagcserén esett át, jelenleg három lemezt tud maga mögött, köztük a legújabbat, a Wire Mesh című EP-jüket. Zenéjük főleg erősebb rockdalokból áll, de nem vetik meg a finomabb hangvételű zenét sem, hagyományszerűen minden albumon megjelennek a melankolikusabb számok, akusztikus hangszerekkel kiegészülve.


IVORY

Az Ivory egyedi hangzásra törekszik, mely a 90-es évek klasszikus rock’n’roll-jából, az újhullámos metálból és a modern zenéből építkezik, saját ízlésükhöz igazítva. Előadásuk nyitottságukkal, odaadásukkal és lelkesedésükkel ragadja magával a közönséget. Természetesen a metálosabb számokat igazi fülbemászó, már-már lágy szerzemények ellensúlyozzák, de ezzel nem csökken az előadás energiaszintje, sőt inkább fokozódik.


METEO

A METEO négytagú „noise pop” zenekar, nevét egy magyar posztapokaliptikus cyberpunk mozi ihlette. A választás talán nem véletlen; a torzított gitároknak, zajos effekteknek köszönhetően így lehetne leírni a film cselekményét dallamokban, vagy azt a skizoid világot, amit furcsa, ám mégis ismerősen hangzó „zajongó popzenéjükkel” létrehoznak.


PERFECT PILL

A Perfect Pill hatóanyaga a dallamos rockzene, amelyet grunge és progresszív elemekkel tesznek még összetettebbé. A modern, de mégis tradíciókon alapuló zenét játszó zenekar több, korábbi formáció ötvözésével alakult, azzal a céllal, hogy a tagok addig meg nem valósult ötleteiket egyszerű, de nagyszerű dalpirulákba öntsék.


TÁRSADALOM.SHOP

A Társadalom.Shop magyar nyelven írt, saját szerzeményeket ad elő, melyekben nagy hangsúlyt kap az élő előadásmód. Az először 2015 májusában koncertező zenekar azóta is töretlenül fejleszti arculatát, növeli a hallgatóságát. Fő irányvonala a hiphop, amelyet élő zenével ad elő, funk és jazz elemek szintézisével. A sajátos hangzáshoz markáns, szókimondó, de felesleges káromkodásokat kerülő szöveg társul.


THE ORANGE SOFA

A debreceni The Orange Sofa az egymást követő egyetemi házibulik és szobai örömzenélések hevében fogant azzal a céllal, hogy ezek hangulatát a színpadra is átültethesse, sajátosan keverve a bohém életérzést az itt-ott elbújtatott, komolyabb gondolatokkal. Na ki ül rá a kanapéra?


ZEPHYR

A ZEPHYR egy magyar alternatív rock'n'roll zenekar. 2015 áprilisában indult. Megalakulását követően megnyerte az ELTE összegyetemi zenei tehetségkutatóját. Fellépett a 2015. évi EFOTT fesztiválon, egyetemi rendezvényeken, számos budapesti és vidéki klubban. 2016 márciusában jelent meg első albuma, melynek címe Ösztönnel, aggyal, reflexszel. 2016-ban megnyerte a WhiteFül (BME) tehetségkutatót és a Légrádi Antal tehetségkutatót (Cseh Tamás Program).


ZION REFRESH

A Zion Refresh két állandó tagból álló, hiphopalapú zenei formáció. A zenekar 2015. novemberi megalakulása óta három klippel jelent már meg a zenei életben. A Kocsmárosné című szám pedig már a negyedik a sorban!

Kezedben a döntés. Szavazz Te is itt és most: hallgasd meg a 10 dalt és lájkold kedvenced SoundCloud-klipjét!

https://recorder.blog.hu/2016/03/29/hangolodj_a_regattara_szavazz_az_egyetemi_zenekarok_versenyenek_legjobbjara
Hangolódj a Regattára, szavazz itt az egyetemi zenekarok versenyének legjobbjára!
süti beállítások módosítása