A Hot Chip a 80-as évek sötétjében táncol

2015.10.20. 13:00, subrecorder

hot-chip-dancing-in-the-dark-video-640x372.jpg

Most pénteken fog megjelenni a Hot Chip második idei kiadványa, a Dancing In The Dark EP, amelyen Why Make Sense? című albumuk dalainak remixein kívül a mostanában élőben nagy sikerrel játszott Bruce Springsteen újragondolás, a Dancing In The Dark is helyet kap. Ehhez készült most retrós videó.

Nem élete főművét alkotta meg a Hot Chip idei hatodik albumával, a Why Make Sense?-vel, de egy olyan zenekarról beszélünk, amely az előző évtized második felében már létrehozta azokat az albumokat, amelyek miatt igazán emlékezni fogunk rá. A WMS? pedig önmagában igen korrekt hallgatnivaló, amely ha nem is zúzza szét az év végi listákat, azért tisztes eleme a Hot Chip-diszkográfiának. Ezt az anyagot most a londoni ötös egy EP-vel fejeli meg, amelyen azon kívül, hogy ott lesznek a lemez legjobb dalainak remixei (Huarache Lights kétszer, Cry For You), még egy, az utóbbi évben élőben játszott Bruce Springsteen-feldolgozás, a Dancing In The Dark stúdióverziója is rajta lesz.


KARRIERÁTTEKINTŐ NAGYINTERJÚNK A HOT CHIPPEL.

Ha pedig Born In The U.S.A., akkor a 80-as évek adja magát, mint téma a dal videójához, Keiran Evans rendező pedig lecsapta a magas labdát, a korszak menő/gáz TV showjaiból vág be részleteket, miközben a zenekar a New York-i Webster Hallban játszik. Érdekesség, hogy az amúgy borzasztó diszkósra vett Dancing In The Dark a végére tökéletes átmenettel átfordul az LCD Soundsystem All My Friends című számába, ami pedig elsőre szemöldökráncolásra adhat okot, abból az év egyik legjobb mashupja lesz (kár, hogy ezt az azonos című italo-klasszikust - Mike Mareen: Dancing In The Dark - nem építették be). A Hot Chip egyébként nemrég dolgozta át a New Order új albumának eleve italo-s dalát, a Tutti Fruttit is egy 12 perces monstrummá, azt is érdemes meghallgatni annak, aki a klip láttán 80-as évek hangulatba kerül.


A Hot Chip Bruce Springsteen-LCD Soundsystem mashupja:


és a New Order remixük:

https://recorder.blog.hu/2015/10/20/a_hot_chip_a_80-as_evek_sotetjeben_tancol
A Hot Chip a 80-as évek sötétjében táncol
süti beállítások módosítása