Palya Bea vasárnap a Városmajori Szabadtéri Színpadon

2015.07.06. 09:00, Recorder.hu

palyabea_650.jpg(X) "Egy igazi léleksimogató utazás Palya Bea zenei világában, amit ki lehet hagyni, csak épp nem érdemes." - írták a 2014 tavaszán megjelent, nagy sikerű című lemezről egy, a tavalyi év legjobb lemezeit egybegyűjtő összeállításban. 2015. július 12-én este 20 órakor (Még tovább) Nő címmel Palya Bea világzenei koncertje a Városmajor Szabadtéri Színpadon.

„Lett tizennégy új dal, lett egy új zenekar. Merthogy lett egy új életem is. Megszületett a kislányom, és most óvatosan lépkedek ezen az ösvényen, amely egyszerre az anyáé, a szeretőé, az énekes-dalszerzőé… és a dalok lettek az útjelzőim, segítenek megtalálni, ki is vagyok én ebben az új szakaszban. A zenei nyelv, amely e dalokat röpteti, Kelet és Nyugat közt folyton utazgatva születik. Ott van benne a magyar, bolgár, cigány, zsidó zenei hagyomány, az indiai és afrikai hallásélmények, de ott van benne az európai középkori muzsika, a jazz és más improvizált zenék is, meg az is, amit a nagy dalíró egyéniségektől tanultam. Zenésztársaim is hozzák a maguk személyes zenei hagyományait. Kísérletezünk, mellkast ütünk, több szólamban énekelünk, mondókázunk, sustorgunk, kiabálunk, újra hangszerhez nyúlunk, játszunk, nevetünk, bandává zenéljük magunkat.”

Az elmúlt egy év során Palya Bea rengeteg elismerést kapott a szakmától és a közönségtől is, sokat koncertezett országhatáron innen és túl, a Nő-dalok előadásait mindenütt kirobbanó siker, a szöveget kívülről éneklő tömegek fogadták. Mindemellett születtek – és fogannak új dalok is, mint például a 2015 áprilisában, a Petőfi Rádión debütáló és azóta is játszott Szaladós.

„Nagyon várom ezt az estét, hiszen idén a fővárosban ez az utolsó előtti hallgatósabb-ülősebb Nő-koncert. Egy remélhetőleg forró nyár este lesz, de nyolckor már kezd hűlni a levegő, ciripelnek a tücskök, rájuk száll a zenekar, és én úszom a hangokban, mintha csak a tenger simogatna... Jaj de jó lesz. Készülünk új dalokkal is. Már lejárok a bányába dolgozni, a lelkem rejtett kis üregeit kutatom, hozom fel a dalnak való anyagot. És félve, mégis szenvedélyesen várom, hogy megmutassam nektek, mit találtam... Gyertek, nagyon várlak titeket.” -

Palya Bea Zenekar:

Palya Bea - ének, sansula

Bodoczki Ernő - nagybőgő

Gerzson János - oud, buzuki, kalimba, furulya

Czirják Tamás - dob Szokolay

Dongó Balázs - furulya, szaxofon, duda, kaval,

Ifj. Tóth Pisti - gitár

https://www.facebook.com/events/901818076526224

 

Címkék: palya bea
https://recorder.blog.hu/2015/07/06/palya_bea_vasarnap_a_varosmajori_szabadteri_szinpadon
Palya Bea vasárnap a Városmajori Szabadtéri Színpadon
süti beállítások módosítása