A Tesla mai programajánlója: Eskmo (USA) SOL élő lemezbemutató koncert

2015.06.27. 20:26, Recorder.hu

tesla_eskmo_650.jpg(X) A Tesla idén egy saját szervezésű különlegességgel járul hozzá a nagyszabású Budapest Essentials fesztivál színesítéséhez; egy olyan estével, amely méltó módon zárja le a tavaszi-nyári klub-évad végét az Elektrotechnikai Múzeum volt trafóházában. A san franciscói Brendan Angelides nem először lép fel hazánkban Eskmo néven, zenéje viszont most, a Tesla közel tökéletesre csiszolt hangrendszerén fog tudni úgy kibontakozni, ahogy eddig még egyik alkalommal sem.

A jó hangzásra pedig mindennél jobban szükség lesz, hiszen Eskmo aprólékosan kimunkált zenei világának szépsége a részletekben, az apró zörejekben, az akusztikai játékokban rejlik. A koncert apropója Angelides új albumának megjelenése, mely idén tavasszal, SOL címen jelent meg az Apollo Records gondozásában. A buja, organikus hangzású, filmzenés hatásokkal operáló lemez, amely az Eskmóra jellemző mesteri hangdizájn mellett élő hangszereket és éneket is felvonultat, ugyanazt a megszokott, lazaságában is feszült, mégis hátradőlős, pozitív funkot hozza, amit Angelides korábbi anyagai: mintha egy másik, idegen világ napjába néznénk behunyt szemmel – mindez pedig élőben, Eskmo elbűvölő előadásában.

A koncertet a nemzetközi zenei színtéren is igen elismert Gelka, azaz Kürti Csaba DJ-szettje vezeti fel. Gelka az egyetlen magyar előadó, akinek állandó helye van José Padilla legendás Café Del Mar válogatáslemezein; emellett komoly táncoltató potenciállal is rendelkezik annak ellenére, hogy chill-outról van szó, érdemes tehát már a kezdésre érkezni. A levezetést (vagyis inkább a koncert utáni táncot) a Monkey6-tag Bergi vezényli, aki Budapest egyik legfelkészültebb lemezlovasa, ha előremutató, friss house-ról van szó, így garantált, hogy nem fognak unatkozni azok sem, akik a bugi miatt érkeznek, és azok sem, akik az Eskmo világához közelebb álló, ésszel is élvezhető zenék miatt vették meg a belépőt. Egy utolsó nagy este, mielőtt a Teslát kertüzemre állítjuk szeptemberig – mindenkit szeretettel várunk!

Belépőjegyek a helyszínen, a Kazinczy utca 21-ben kaphatók: https://www.facebook.com/events/667710406667501

https://recorder.blog.hu/2015/06/27/a_tesla_mai_programajanloja_eskmo_usa_sol_elo_lemezbemutato_koncert
A Tesla mai programajánlója: Eskmo (USA) SOL élő lemezbemutató koncert
süti beállítások módosítása