Olvasd el a levelet, amit a 14 éves Dave Grohl írt a Minor Threat frontemberéhez!

2015.05.29. 15:11, subrecorder

screen-shot-2015-05-28-at-12-41-33-pm.png

Dave Grohl nagyon ügyesen áll elő folyamatosan olyan dolgokkal, amiktől ő tűnik a legkirályabb embernek a világon. Most például a Twitteren osztott meg egy levelet, amit 14 éves korában írt Ian MacKaye-nek, némi zenei útmutatást kérve benne.

Dave Grohl Nirvana előtti zenei pályáját most már egészen könnyen vissza lehet vezetni. Tizenhét éves korától (akkor azt hazudta, hogy 20) játszott a Scream nevű zenekarban, ez ma már alap információ, tavaly pedig előkerült egy 8 felvételt tartalmazó demo a dobos középiskolai projektjétől, a Dain Bramage-től is. De hogy mi történt mindezek előtt? Dave Grohl általános iskolai zenei tevékenységéről (még) semmit nem tudni, az viszont most kiderült, hogy a zenész már fiatal korában is tökéletesen ráérzett arra, hogyan kell karriert építeni: ismerni kell a megfelelő embereket. Ezért levelet írt Ian MacKaye-nek, aki ekkor éppen a Minor Threat után, de még a Fugazi előtt volt, arra kérve a zenészt, hogy legyen már kedves megdobni pár telefonszámmal, igazán nagy segítség lenne. A levelet egyébként MacKaye találta meg és küldte el Grohlnak, aki azonnal posztolta is a Foo Fighters Twitterére. Mutatjuk:


cghao45umailefq.jpg

Külön felhívnánk a figyelmet a GOOD THRASH kezdésre, az X-szel végződő THANX-re, valamint arra, hogy Grohl nemcsak a telefonszámát osztotta meg MacKaye-jel, hanem azt is megadta, mikor lehet hívni: délután 3, vagyis iskola után és este 10, vagyis lefekvés előtt. MacKaye ugyan valószínűleg nem válaszolt, de azért a kis Davidnek így is sikerült népszerűvé válnia az elkövetkezendő 30 évben. Tavaly egyébként a Sonic Highways című sorozatában Grohl interjút is készített MacKaye-jel, a részletet itt lehet megtekinteni.


Egy dal a Foo Fighters legfrissebb lemezéről:

https://recorder.blog.hu/2015/05/29/olvasd_el_a_levelet_amit_a_14_eves_dave_grohl_irt_a_minor_threat_frontemberehez
Olvasd el a levelet, amit a 14 éves Dave Grohl írt a Minor Threat frontemberéhez!
süti beállítások módosítása