Ma este Black Magic Six és Martial Canterel Budapesten

2015.03.26. 09:38, subrecorder

477364_10150612870297669_641478496_o.jpg

Sokadik koncertjét játssza már nálunk a finn Black Magic Six, olyannyira szeretnek minket, hogy csütörtöktől három napos magyar miniturnét is tartanak, amelynek mi most első, budapesti állomását ajánljuk.

Black Magic Six, Kőszívű Ember Fiai

Helyszín: Corvintető

Kezdés: 21:00

Belépő: 1200 Ft

Facebook-esemény

A magát túl komolyan sosem vevő Black Magic Six eredetileg hattagú bluespunk zenekarnak indult, mára duóvá morzsolódtak ugyan, de ez nyers hangzásuknak talán még jót is tett. Hasonlították már őket a Dead Kennedys-hez, az AC/DC-hez, a Venomhoz, sőt, még a Stooges-hez is, de ezek mind igen erőltetett példák, zenéjükben ugyanis van egy bizonyos utánozhatatlan skandinávság, ami miatt amúgy nem túl eredeti dalaiknak mégis lesz valami fogása. Magyarországot pedig igencsak szeretik, sokadik alkalommal látogatnak már el hozzánk, ráadásul most egy három napos miniturné keretei közt láthatjuk őket első este Budapesten (később Debrecenben és Szolnokon játszanak). Előttük a garázsos Kőszívű Ember Fiai lép fel.


--------------------------------------------------------------


martialcanterel2.jpg

Ha a Black Magic Six-ről azt írtunk, szeretik Magyarországot, akkor Martial Canterelt  nem is tudjuk, hogyan jellemezzük. Az amerikai coldwave előadó nemcsak, hogy Budapesten vette fel több dalát, de még legfrissebb albumát is Gyors, lassúnak nevezte el.

Martial Canterel, Palmovka, Pre OpTrans

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 22:30

Belépő: 1000 Ft

Facebook-esemény

Sean McBride az új évezred egyik legkitartóbb new wave/coldwave/synthwave/egyéb-wave revivalistája, legyen szó a Xeno & Oaklander duóban végzett munkájáról, vagy szólóprojektjéről, a Martial Canterelről. Előbbivel 2011-ben játszott először Budapesten, aztán ahogy az elkövetkező években többször is visszatért, megszerette a magyar fővárost, 2014-ben megjelent lemezének több dalát már itt vette fel nálunk, címnek pedig azt választotta: Gyors, lassú. Hát hol van ehhez képest George Ezra? Egyébként az előbb említett lemez megjelenése óta először játszik most csütörtökön nálunk, így minden bizonnyal igazi hazatérés feelingje lesz a hideg szintikkel és a reményt legcsekélyebb formában sem tartalmazó vokálokkal teli estének. Mi a Bulvárcímű számot várjuk a legjobban. Előtte Lucia Udvardyova, vagyis Palmovka, utána pedig Pre OpTransjátszik majd.

https://recorder.blog.hu/2015/03/26/ma_este_black_magic_six_es_martial_canterel_budapesten
Ma este Black Magic Six és Martial Canterel Budapesten
süti beállítások módosítása