Ma este beindul a partiélet Budapesten - Shackleton, Kangding Ray, Barnt

2015.01.17. 10:11, subrecorder

yjuktd3j1huz-original.jpg

Szépen lassan újra beindul a koncert- és partiélet 2015-ben, ezzel pedig visszatér programajánlónk is. Nem is kezdhetnénk jobban, mint a Tesla és a Toldi mai rezidenseivel, Sam Shackletonnal/Kangding Rayjel és Barnttal.

Barnt

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 23:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook-esemény

A Magazine kiadó/kollektíva egyik fele, Barnt nem mai gyerek. Egészen fiatal kora óta érdekli a techno, de ha végigvesszük zenei karrierjét, azt láthatjuk, hogy elég gyorsan megun egy-egy stílust, általában akkor, amikor népszerűek lesznek a mainstream közönség számára is. Így járt a hiphoppal és a minimallal is, ezek után pedig rátalált az évtizedekkel korábbi német rockzenére, melynek pontossága és szabad áramlása azonnal magával ragadta. Azóta hasonlót próbál alkotni, például a Magazine 13. című tavaly novemberi albumán egészen közel került ehhez a fúzióhoz. A Toldiban a Dansmusiq rezidenseivel lép majd fel.

 


Sam Shackleton, Kangding Ray

shackleton-sparse-c-vincent-arbelet.jpg


Helyszín: Tesla

Kezdés: 23:00

Belépő: 3500 Ft

Facebook-esemény

Sam Shackleton elég hamar elhagyta az "unalmas" brit klubszínteret és Berlinbe költözött, ahol aztán belevetette magát a dubstep sűrűjébe. 2004-et írtunk ekkor, ez a fajta hangzás tehát még friss és új volt, Shackleton pedig megtalálta benne a helyét. Hipnotikus melódiáit és a hozzájuk illesztett veszélyesen mély basszusokat ő maga inkább tribal dub-nak nevezte, vagy egyszerűen csak a bass music egyik vezéregyéniségeként hivatkoztak rá, miközben egyre absztartabb technóval kísérletezett. Akárhogyan is a modern elektronikus tánczenék egyik kulcsfigurája jön ma este Budapestre. Rajta kívül is egy műfaji nagyágyú, a Raster-Noton és Stroboscopic Artefacts kiadóknál megjelenő Kangding Ray foglal majd helyet a Tesla pultjában, ő inkább a techno, a minimal felől közelíti meg az elektronikát, tavalyi lemeze, a Solens Arc az év legjobbjai közé tartozik műfajában. Nagyon erős este várható.


Shackleton:


Kangding Ray:

https://recorder.blog.hu/2015/01/17/ma_este_beindul_az_elektronikus_zenei_elet_budapesten
Ma este beindul a partiélet Budapesten - Shackleton, Kangding Ray, Barnt
süti beállítások módosítása