Tesla Grand Opening. Pénteken. És szombaton.

2014.12.10. 20:10, Recorder.hu

tesla_go_650.jpg

(X) Hosszú építkezés után végre megnyit a Tesla földszintje a Kazinczy utcában, egy 700 fő befogadására képes klub a legmodernebb hangtechnikával felszerelve.

A Tesla eddig titkolt belső tere nemcsak esztétikailag, de technikailag is nagyon magas szintet képvisel. Gondos akusztikai tervezéssel és a világ méltán legfelkapottabb Void Audio hangrendszerével a Tesla egy olyan teret ad az elektronikus zenének, ami nem igazán ismer kompromisszumokat. Ezt bizonyítják az első hangpróbák is, amik kiváló eredménnyel zárultak.

A holnapután megnyíló Tesla egyébként a Tesla-evolúció harmadik fontos állomása. A történet egy bloggal indult, a Tesla.wavval. A második lépcső a Tesla.rar volt, a kert, a különleges installatív tér, ami épületmagas vetíthető felületével teljesen új mentalitást hozott az egymást érő romkocsmák sémái közé. A Tesla klub szintjének megnyitása tehát a harmadik, eddigi legnagyobb mérföldköve a Tesla történetnek.

GRAND OPENING I. - 2014 12. 12., péntek

A nyitóhétvége első napja szóljon az elektronikus zenék táncolható, abszolút rádióbarát zenéiről a város legújabb klubjában. A Tesla mainstream oldala a város legkeresettebb DJ-ivel tölti a pultot, akik rendszerint élő hangszerekkel kiegészülve érkeznek, olyan zenékkel, amiket máshol nem hallani tőlük. Az első nyitóeste a finom deep house-ról híres B.Craack a 2012-es Szigeten debütált formációját mutatja be, melynek másik szereplője az énekesnő/műsorvezető Sári Évi, aki természetesen a hangját kölcsönzi a produkcióhoz. A másik elektronikus és élő zenei fúziót Goyah és Jász Andris celebrálja, akik a szaxofon jellegzetes világát csempészik Goyah táncolós szettjébe. Őket pedig a MusicFM DJ-i, azaz Lotfi Begi, Kühl, valamint Muzzaik váltják a pultban.

Facebook event: http://www.facebook.com/events/796004410466789

 

GRAND OPENING II. - 2014 12. 13., szombat

A nyitóhétvége második etapja az okos elektronika szofisztikált eszközeivel hatol az agyba, hogy sebészi pontossággal mérjen csapást a jobb agyféltekés partiközpontra, méghozzá a Warp színeiben játszó Clark nagyon élő audiovizuális őrületével. Őt erősíti a Life and Death kiadó színeiben érkező The/Das. Ünnepeljük tovább a budapesti klubélet új mérföldkövének érkezését!

A jelenleg Berlinben működő Christopher Stephen Clark méltán képviseli az egyik legérettebb elektromos kiadót, a Warpot, ami 21 éves kora óta mögötte áll. Az amcsiknál bejáratott E helyett I előtagot használ a Dance Music előtt és megjelenésről megjelenésre bizonyítja, hogyan lehet a chartok elejére mászni a legkülönfélébb experimentális eszközökkel. Nem véletlen, hogy 2012-ben még Thom Yorke is bevállalta az Iradelphic című számát a BBC-s Essential Mixe nyitányaként.

Clark szerint lehet a repetitív techno-nak és a hűvös house-nak közérthető hangszínt adni, miközben minden albummal egy teljesen új csapást tapos ki magának. Emberünk november 3-án hozta ki legfrissebb lemezét, ami megint újradefiniálja saját nevét, bizonyítva, hogy mennyire edukált zeneszerzőről van szó. Clark egyszerűen átértelmezi a minket körülvevő atmoszférát és addig torzítja, amíg az új rend válik valóságossá a fül számára, hogy úgy érezzük, a világ éppen így szól érintetlenül.

Clark a Tesla színpadán nem marad magára az új album gondolataival és a szintetizátorokkal, amik életre keltik a Warpnál is jóváhagyott legfrissebb irányt. Az est főhőse legendás a mesteri, állandóan megújuló, minden ízében élő szettjeiről. Nem véletlen hogy olyan nevekkel osztozott már színpadon, mint Drexciya vagy Jeff Mills, a Sydney-i Operaháztól egészen a Berghainig.

DJ-szettel érkezik még a Tale of Us-t és Clockwork-öt is jegyző olasz kiadótól a The/Das egyik fele, akik hozzáállásukban közös nevezőn vannak Clarkkal. A technót ők is a legzeneibb mentalitással kezelik, nem véletlen, hogy egyre inkább élő, kifejezetten zenekari felállásban gondolkoznak, az Apparatból és például a MIA. zenekarából importált tagokkal. A Sinnbus és a Life And Death között ingázva egyre inkább felszálló ágba kerül a páros, aminek diverz, erőremutató ízlésével avatjuk a Tesla DJ pultját a nyitóhétvége második napján.

Lineup:

Clark (Warp Records - UK) “Clark” album tour, live audiovisual show

The/Das (Life And Death - DE) DJ set

Isu + Crimson + Chrom (Lick The Click)

Alive (StayFly)

Detective Kelly (Tesla)

Poli (Made Inn) long closing set

Facebook event: https://www.facebook.com/events/306357176221785

 

Tesla: 1075 Budapest, Kazinczy utca 21. 

http://www.teslabudapest.hu

https://www.facebook.com/teslabudapest 

https://soundcloud.com/tesla-wav

 

The/Das a Facebookon: https://www.facebook.com/TheDas.TXL

Clark a Facebookon: https://www.facebook.com/throttleclark

Címkék: tesla clark
https://recorder.blog.hu/2014/12/10/tesla_grand_opening_penteken_es_szombaton
Tesla Grand Opening. Pénteken. És szombaton.
süti beállítások módosítása