Klippremier! Piresian Beach & Matthias von Stumberger: Digging For Gold

2014.11.30. 19:15, rerecorder

pb 2.jpg

Piresian Beach idén tavasszal tért vissza némi szünet után az I Cannot See For Miles című hatszámos remek EP-jével, de őszre már egy újabb anyaga is megjelent a szlovén Matthias von Stumbergerrel közösen, szintén egy hatszámos EP formájában (K.u.K. Piresian Beach & S.M. Matthias Von Stumberger). Miközben épp mindkét anyag megjelent kazettán is (az egyik egy szingapúri, a másik egy barcelonai kiadónál), most ennek az utóbbinak az egyik dalához forgott az első hivatalos Piresian Beach-video, mégpedig Rusek - a hazai diy-színtér házirendezőjének - szokás szerint izgalmas munkájaként. 

Németh Zsófia projektjének, azaz a Piresian Beach-nek a dalai könnyen hívnak elő képeket, tehát már ideje volt egy ilyen megvalósításnak, amiről azt mondja a dalszerző, hogy egyáltalán nem hosszan tervezett folyamat eredménye: „Az egész egy hirtelen ötlet volt, de Rusek meg egyből benne volt, úgyhogy végül előbb elkészült, mintsem észbe kaptunk volna. A szlovén Matthias von Stumberger barátommal készített albumról a Digging For Goldot választottuk, de ahhoz képest, hogy már nem tudom miért pont ezt, egyáltalán nem bántam meg. Kár, hogy Matthias nem tudott eljönni a forgatásra."

TAVASZI PIRESIAN BEACH-INTERJÚNK ITT OLVASHATÓ.


A gitáros-énekes egyben a video főszereplője is, a Digging For Gold klipje volt az első ilyen szerepe: "Amúgy sosem szerepeltem videóban, szóval nem tudtam mire számítsak, de az egész inkább buli volt - mert ugye az összes szereplő ismerős, jóbarát. Janesznak nagy hála amiért használhattuk a Beat on the Bratet privát üzemmódban, a videóval pedig nagyon boldog vagyok!"

pb 3.jpgA szürrealisztikus előadást bemutató klip rendezője, Rusek (aki forgatott már Demjén Hirst-, Gustave Tiger-, Spark The Hawk-videókat is) így emlékszik a forgatásra: „Még mindig nem tudom egészen pontosan, mit is csinál egy kliprendező, gondolom, valami olyasmit, amiben 40 statisztának kell hajnali öttől várakoznia sminkben valami külvárosi raktárstúdióban, de abban biztos vagyok, hogy nem teljesen azt, amit én. Igazából azt sem tudom, hogy én mit csinálok. Mindenesetre ennek a dalnak tök jó és nyilvánvaló amerikai hangulata van (és őrülten fülbemászó!), úgyhogy a képi világot (ha lehetek ilyen fellengzős) is igyekeztünk ehhez igazítani, és szerintem sikerült is. Kicsit úgy néz ki az egész, mintha olyasvalaki készített volna egy David Lynch-szerű videót, aki még soha életében nem látott egyetlen filmet sem tőle, de így képzeli. Amúgy az is nagyon sokat segített, hogy Zsófi ennyire jól néz ki, és könnyű szép felvételeket csinálni róla!”

A két friss Piresian Beach-kazettakiadványről ezek a főbb információk: "A most késő ősszel megjelenő két kazettából jövő hétre talán már mindkettő itt lesz. Az I Cannot See For Miles a szingapúri / indonéz Rockpod Records-nál már el is fogyott, nálam még van egy dobozzal. Azzal a kazettával, amin a Digging For Gold is van (ezt a barcelonai Shook Down Underzine adta ki), reményeim szerint a december 6-i RNR666 buli + lemezvásáron már lehet találkozni, de ha minden igaz, akkor csak nagyon limitált példányszámban!"


és akkor a Digging For Gold valóban Lynch-et is megidéző, aranyban úszó klipje: 


Piresian Beach-Facebook

 

https://recorder.blog.hu/2014/11/30/klippremier_piresian_beach_matthias_von_stumberger_digging_for_gold
Klippremier! Piresian Beach & Matthias von Stumberger: Digging For Gold
süti beállítások módosítása