Fesztiválogatás by Jónás Vera

2014.07.31. 14:00, Recorder.hu

jonasvera_kapolcs.jpg

 

Itt a fesztiválszezon, megkértünk hát jónéhány jó zenészt és előadót, hogy állítson össze a Recordernek egy-egy playlistet a fesztiválokhoz kapcsolódó kedvenceiből - és mondja el azt is, melyik szám miért került be a válogatásba. A ma este 6-tól Kapolcson, a Művészetek Völgyében fellépő Vera Jonas Experiment vezetője, Jónás Vera kezdi a sort. Íme tizenegy – a cikk végén meg is hallgatható – dal, amivel Vera felpörgeti magát úton a koncertre.

Mutemath - Typical

Ha késő este nem tudok aludni, ezt a számot fülesre rakom és veszettül léggitározom és dobolok. Energiából ötös.

Sia - Buttons

Namost, vannak finom, meg jól frazírozó énekesek, és van olyan, aki egyszerűen átszúrja a falat, kitöri az ablakokat élességével. Ezt nem a hang minősége határozza meg, hanem egy belső plusz nyomás (az a bizonyos x-faktor), amitől az libabőrös lesz, megvan? Sia pont ilyen.

Radiohead - There, There

Szégyellem, de sose láttam őket élőben. De ezt a számot várnám a legjobban.

Jovanotti - Funky Beat-O

Első nagy fesztiválélmény: nővérem kirángatott a Szigetre 2006-ban, életemben először. Sármos olasz férfi dögös éneklésére nem lehetett nem ugrabugrálni és sikítozni.

Elbow - Grounds for Divorce

Nem olyan rég fedeztem fel őket, ez a zene áll a legközelebb hozzám ma. És hihetetlen, hogy ugyanúgy szól az egész élőben, mint a felvételen.

Tune-Yards - Bizness

Az egyik legeredetibb formáció ma. Agyas, pontos, de nem megy el a loopolás unalmas területeire. Igazi frissítő cucc.

Lauryn Hill - Everything is Everything

Ha az lenne a kérdés, kinek a koncertjére mennék legszívesebben, azt hiszem, Lauryn lenne a válaszom. Minden idők egyik legfontosabb énekhangja.

Deep Purple - Smoke on the Water

Nem vagyok nagy rajongó, de idén nagy élmény volt látni őket itthon, főleg úgy, hogy apukám végig a lábamon dobolta és énekelte a dalokat.

Neutral Milk Hotel - Oh Comely

Személyes szálak fűznek a zenekarhoz, augusztusban Bécsben meghallgatom őket, alig várom!

Prince - Cream

Életemben először Prince koncertjén értettem meg, miért akarják a csajok, hogy behívják a backstage-be etyepetyézni őket.

+1. Vera Jonas Experiment - Gigglyhead John

Ez a kedvenc saját dalom, lassan jön a klip is.

Kattints ide, és hallgasd meg a Spotify-on Jónás Vera fesztiválogatását:

http://bit.ly/RecFV01

(X) A Spotify Premiummal a zenehallgatás valódi élményében lehet részed: reklámok nélkül, kiváló hangminőségben élvezheted kedvenc zenéidet, akár internetkapcsolat nélkül, offline üzemmódban is. A Telekom Music díjcsomagjai és Music opciója hozzáférést biztosítanak a Spotify Premium zeneszolgáltatáshoz. A feltételeket keresd a www.telekom.hu/zene oldalon!

 

https://recorder.blog.hu/2014/07/31/fesztivalogatas_by_jonas_vera
Fesztiválogatás by Jónás Vera
süti beállítások módosítása