Befejeződött How To Dress Well életigenlő kliptrilógiája

2014.07.03. 09:44, subrecorder

how to dress well_2.jpg

Már hallgatható, streamelhető, megvásárolható Tom Krell, vagyis How To Dress Well harmadik albuma, a What Is This Heart?, de egy dologgal még adós volt az R&B-énekes. A lemez dalaihoz készülő klipekből ígért egy hármas, amelyek egyetlen történetet mesélnek el, eddig azonban csak két részt láthattunk. Eddig.

A lemez címét viselő trilógia mindkét előző részéről írtunk mi is és magával az előadóval is sokat foglalkoztunk az utóbbi időben, így How To Dress Wellről már tényleg az is tudhat mindent, aki remegve vet keresztet az "indie R&B" kifejezés hallatán. Még nekik is érdemes egyébként adniuk egy esélyt Tom Krell új anyagának, ugyanis a What Is This Heart? messze az előadó legkönnyebben befogadható, legpoposabb lemeze, ami azért még így is tele van remek dalokkal. A Words I Don't Remember és a Repeat Pleasure után talán a mostani klipet aláfestő Childhood Faith In Love nevezhető a harmadik anyag leginkább rádióbarát "slágerének", persze azért még mindig szigorúan idézőjelben. 


IDÉZZÜK FEL, MIT ÍRTUNK ANNO TOM KRELL LEGUTÓBBI LEMEZÉRŐL 2012-BEN.

A dal teljes címe egyébként Childhood Faith In Love (Everything Must Change, Everything Must Stay The Same), amit tudva sokkal egyértelműbb ennek a videónak az üzenete. Az előző két részben ugye egy fiatal pár elszöktette a fiú súlyosan beteg idős rokonát a kórházból, mert nem voltak képesek megbirkózni a férfi elkerülhetetlen halálával. Az elengedésre képtelen pár a második részben a vallás felé fordulva próbálta feldolgozni a hozzátartozó halálát, ez az epizód úgy ért véget, hogy a Krell által alakított pappal közösen, rituálisan elégették az elhunytat. Innen folytatódik most a történet, az elején a megtisztulás és a temetés által a lelküket elhagyó teher metaforájaként egymást fürdeti a két szerelmes, gyakorlatilag "lemossák" magukról a múlt emlékeit. Egyfajta újrakezdést és a múlt helyett a jövőbe tekintést jelképezheti ezután a benzinkúton vásárolt rengeteg étel és ital mohó elfogyasztása, valamint a végén a gyerekek megjelenése is. Az élet tehát a nagy tragédia után visszatér a rendes körforgásába, és ez lehet igazából az egész trilógia nagy mondanivalója: legyen bármilyen rossz egy pillanatnyi helyzet, az élet mindig megy tovább. 

Szép betekintő utazás volt ez a három videó Krell filozófiájába, nézzük most meg az utolsó részt:


és a teljes új How To Dress Well lemez:

Címkék: how to dress well
https://recorder.blog.hu/2014/07/03/befejezodik_how_to_dress_well_eletigenlo_kliptrilogiaja_kesz
Befejeződött How To Dress Well életigenlő kliptrilógiája
süti beállítások módosítása