Visszatér a Hercules And Love Affair, az összetört szívűek táncolnak

2014.03.05. 12:52, Frontrecorder

hala2014.jpg

Ugyan Andy Butler készített egy forró mixet a DJ-Kicks sorozatnak 2012 őszén, színes diszkó-house kompániája, a Hercules And Love Affair utoljára több mint három éve adott ki albumot (a Blue Songs-ról itt írtunk). A rőtszakállú d-producer azóta ismét átszervezte a kezdettől folyamatosan változó tagsággal működő társulatát és elkészült az új lemez is, amely május 26-án jön ki The Feast Of The Broken Heart címmel. Előmelegítésként viszont már hallható egy új dal, a Do You Feel The Same?, egy felemelő retrohouse klubhimnusz.

Butlert a produceri oldalon az előző lemezen is dolgozó indusztriál-tánczenei veterán Mark Pistel, illetve a bécsi Ha-Ze Factory segítették (utóbbiak egy számmal szerepeltek a H&LA-féle DJ-Kicks-en), az énekesi fronton a gospel-hátterű Rouge Mary, a füstös hangú Krystle Warren, belga alttrubadúr Gustaph (aki már korábban is tett diszkó-house kiruccanást), valamint - legismertebb névként - John Grant erősítik a csapatot. A hangzás maradt a nyolcvanas évekbeli meleg diszkó, a kilencvenes évek underground house-zenéje és a pop háromszögében, ezúttal Butler elmondása szerint a cél az volt, hogy mindezt tüzes, nyers, kemény és kimunkálatlan formában tálalják. "Finomkodás helyett valami agresszívat akartam" - így a H&LA vezére. A feszes és csiszolatlan zenei alapok persze érzelmekkel és lélekkel teli vokálokkal párosulnak, ahogy azt már megszokhattuk a kollektívától, és amelyre remek példa az album első kislemezdala, a klasszikus New York-i house-hangzásokból merítő, némi aciddel megfuttatott, ugyanakkor slágeres Do You Feel The Same? Gustaphe emelkedett, egészen house-dívás énekével:

A harmadik H&LA-album borítója annyira üt, hogy muszáj megmutatnunk nagyban. Viccesen abszurd trópusi tabló vad pasztellszínekkel, az osztrák képzőművész Marianne Vlaschits munkája, íme:

halacover.jpg

Vlaschits jegyzi a Do You Feel The Same? borítóját is, itt éppen Butlerrel pózol a műve előtt:

butlervlaschits.jpg

https://recorder.blog.hu/2014/03/05/visszater_a_hercules_and_love_affair_az_osszetort_szivuek_tancolnak
Visszatér a Hercules And Love Affair, az összetört szívűek táncolnak
süti beállítások módosítása