Kislemezpremier! Amber Smith: Another Way / Merciful Sea

2013.11.29. 11:30, rerecorder

amber smith.jpg

Poniklo Imre tagja az új nagylemezzel nemrégiben jelentkezett The Poster Boy indie-szupergrupnak is, mellyel most ért haza egy Japán miniturnéról, de máris saját fő zenekarával, az amber smith-szel jelentkezik egy kétszámos kislemezzel, mely után végre élőben is visszatérnek, idén mindössze már csak két koncert erejéig. A Halott Pénzzel közösen szült címadó szám figyelemreméltó életjel. Premier!

cover_2.jpgAz amber smith és Halott Pénz útjai még évekkel ezelőtt keresztezték egymást, de erről meséljen a frontember: „Az Another Way Marsalkó Dáviddal (Halott Pénz) közös munka eredménye. Még 2011-ben egy májusi estén elugrottunk hozzá Póka Zalánnal, aki akkor az Amber Smith-ben is játszott, azóta a Tej-ben zenél. Ittunk, hülyéskedtünk és belekezdtünk pár demóba. Mutattam Dávidnak, ha én hiphop zenész lennék, milyen dalokból samplingelnék, úgyhogy született egy-egy Serge Gainsbourg-os és Barbara Streisand-os demó is. Dávid mutatott pár alapot, amijei voltak, de még nem csinált belőlük dalt, és ezek egyike volt az Another Way alap-groove-ja is. Én írtam rá énekdallamot és akkoriban azon gondolkodtunk, csinálunk majd valami közös projektet. Aztán nekem jött a tavalyi amber smith-lemez, meg két Poster Boy-album, és időközben neki is megindult a szekere elég erősen, így nem tudom, mikor lesz ebből bármi, de ezt mindenképp ki akartam már adni, mert szerintem egy dögös dal, ami egyszerre „klasszikus amber smith-es”, de előremutató is – és amúgy sajnálnám, ha nem folytatnánk egyszer, főleg a Barbara Streisand-os dalt.”

amber smith létra.jpgA friss kiadvány másik dala, a Merciful Sea hagyományosabban gitárpopos, de nem kevésbé azonnal fülbemászó: „A Merciful Sea zeneileg nagyrészt Toof szerzeménye, aki év elején ugrott be Ács Oszkár helyére basszusgitáron. Közben vele is kiadtunk SALT III néven egy négy számos EP-t, de ez a dal is nagyon megtetszett és írtam rá szöveget, meghangszereltem. Kicsit bánom, hogy amolyan „B-oldal” lett csak, mert ennél több van benne!”

Poniklo Imre az amber smith jövőjéről is beszélt a Recordernek: „ami a jövőt illeti, egyelőre nem tudom, mit hoz 2014. Ez a kislemez egyfajta életjel is, hogy létezünk, aktívak vagyunk, lesz két koncert is jövő héten (Szegeden és Budapesten). Létezik egy fél nagylemez, ami már fel van véve, de egyelőre „fiókban pihen”, ezen Bencével dolgoztunk, de nem amber smith, hanem valaki másnak írtam dalokat, azonban ez egyelőre titok. Azt szeretnénk befejezni télen, esetleg kikerekíteni egy nagylemezzé és tavasszal megjelentetni. Vagyis kicsit sem pihenek, születnek a dalok, az, hogy lesznek további amber smith-dalok, majd év elején derül ki, ha lesz időm kicsit otthon leülni zenélgetni.”

a zenekar hosszú idő utáni visszatérő koncertje Szegeden lesz, december 6-án, Facebook-eseményoldal
az Amber Smith másnap, december 7-én a GMK-ban Budapesten is látható lesz - 2013-ban utoljára, Facebook-eseményoldal


az új kislemez dalai itt hallgathatók végig (a címadóhoz hamarosan érkezik a videó is, premier szintén a Recorderen, jövő héten):

https://recorder.blog.hu/2013/11/29/kislemezpremier_amber_smith_another_way_merciful_sea
Kislemezpremier! Amber Smith: Another Way / Merciful Sea
süti beállítások módosítása