Lily Allen visszatért és gúnyosabb, mint valaha!

2013.11.12. 21:59, rerecorder

lily.jpg

Lily Allen 2009-es második nagylemeze után a családalapításra koncentrált és több mint három évig nem is hallhattunk tőle új popdalokat, de most visszatért és a popkultúra szexizmusán, úgy általában a szexizmuson és nem utolsó sorban Robin Thicke-en (és az ő szexista klipjén) gúnyolódik, direkt ipari popos, mégis hatásos dallal - és nagyon sok bitch-ezéssel. Bitches!

Lily Allen második nagylemeze megjelenésének évében - ha nem is teljesen - de szakított a zeneiparral, nem hosszabbította meg lemezszerződését, és olyanokat nyilatkozott, hogy nem tervez újabb nagylemezt. Aztán persze kiderült, hogy a zenével mégsem szakított: saját lemezcéget indított (In The Name Of néven, első szerződtetett előadója az általunk is favorizált Cults volt), 2010-ben még szerepelt egy Professor Greennel közös dalban (Just Be Good To Green), sőt a Bridget Jones naplójának musicalváltozatához is írt dalokat. Igaz, alapvetően a családalapításra koncentrált. Egy 2008-as vetélése után 2010-ben egy még keményebb helyzetből is talpra tudott állni (hat hónapos terhesen veszítette el babáját) és 2011 novemberében megszületett első lánya Ethel Mary, majd idén januárban a második is, akit Marnie Rose-nak kereszteltek.

Allen már tavaly nyilatkozott arról, hogy korábbi dalszerző-producertársával, Greg Kurstinnal stúdiózgatnak és hogy a készülő daloknak van egy feminista éle, és valóban, a mostani visszatérő szám tényleg nem egy kismama-lemezt előlegez meg (a harmadik album amúgy 2014 elejére várható). A Hard Out Here ugyanis egy elsőre fröccsöntöttnek tűnő, valójában viszont nagyon is jól működő popdal, melyben ilyeneket énekel, hogy "néha nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, úgyhogy kimondom, ahogy a férfiak szokták, felejtsd el a golyóidat és növessz ciciket, egyáltalán nem könnyű itt egy bitch-nek".

LILY ALLEN MŰVÉSZNÉVVÁLTÁSA MEGVOLT?

A dal persze a Christopher Sweeney által rendezett klippel együtt üt igazán. Allen egy zsírleszíváson vesz részt, amit testközelből követ az idős zeneipari szakember ("valszeg le kéne adnod egy keveset, mert nem látjuk a csontjaidat, meg az arcodat is megcsináltathatnád"), mormongnak neki, hogy hogyan engedhette el így magát ("ööö, szültem két gyereket"), aztán belekezd abba, amit elvileg elvárnak tőle, rengeteg táncoslány rázza a seggét a klipben, twerkölnek nagy elánnal, pezsgőt locsolnak magukra és vicces kézmozgással legyezik magukat ott lent, miközben a már feltűnt idős zeneipari szakember megmutatja a helyes pózokat, banánnal, pucsítással és a többi. Allen meg annyi - szintén gúnyos - bitch-et szór el a dalban, amennyi garantáltan füttykoncertté teszi, ha így kerül rádióba. Még a sokat támadott Robin Thicke-klip is kap egy gúnyos oldalba szúrást - abban ugye az volt lufibetűkből kirakva, hogy "Robin Thicke-nek nagy farka van", itt pedig Allen a "Lily Allennek tág puncija van" felirat előtt bohóckodik.

a Hard Out Here remek videója:


ez pedig a John Lewis üzletlánc karácsonyi szezonra készített tv reklámja, melyhez Lily Allen egy jó Keane számot, a Somewhere Only We Know-t dolgozta fel:

MÉG LILY ALLEN? ITT EGY BICAJOZÓS KLIP TŐLE, SOK MÁSIK BICAJOZÓS KLIP KÖZÖTT.

Címkék: lily allen twerk
https://recorder.blog.hu/2013/11/12/lily_allen_visszatert_es_gunyosabb_mint_valaha
Lily Allen visszatért és gúnyosabb, mint valaha!
süti beállítások módosítása