Sztárszínészekkel kutat személyiséget a sztárrapperekből álló Pilvaker AllStars

2013.10.24. 16:00, rerecorder

pilvaker nyitó.jpg

A Red Bull csapata tavaly év elején rukkolt elő a Pilvaker ötletével. A különleges zenei esemény bemutatkozása a Vam Design Centerben nem véletlenül esett március 15-ére, hiszen az ötletgazdák a '48-as forradalmi költők munkásságán keresztül kívánták részben közelebb hozni a költészetet a mai fiatalokhoz, részben felvillantani a párhuzamot a szavak akkori és mai forradalmárai között. Most egy másik nemzeti ünnepen, október 23-án volt a Pilvaker AllStars legújabb premierje.

A változó összetételű csapat (a kezdeti munkákban Sub Bass Monster és Eckü (Hősök) is részt vett, Saiid (Akkezdet Phiai) pedig valamivel később csatlakozott) tavaly debütált Petőfi Sándor Anyám tyúkja című versének átiratával, majd nem sokkal március 15-e előtt a Föltámadott a tenger megújításával harangozták be a nemzeti ünnep alkalmával a Vam Design Centerben megtartott különleges slam poetry-estet, ahol a résztvevőknek szigorúan a '48-as forradalmi verseket alapul véve kellett minden ízében friss, mai költeményeket kreálniuk. A projekt egyediségét erősítette, hogy Kautzky Armand személyében egy idősebb generációból érkező klasszikus színész-nagyágyú is végig támogatta és közreműködésével segítette azt. (Ennek legemlékezetesebb momentuma Petőfi Sándor Csatadal című versének slammerekkel és rapperekkel közös előadása.) A nyáron kijött János Vitéz-átdolgozás óta (amely már szintén a milliós megtekintést közelíti a YouTube-on) azonban nem hallottunk a Pilvaker háza tája felől, egészen mostanáig. Ugyanis október 23-án, ez alkalommal egy teljesen eredeti dallal tért vissza a csapat.

A legfrissebb, forradalmi tematikától már elszakadó Személyiségkutató című számban a négy személyiségtípus (melankolikus, ingerlékeny, flegmatikus, derülátó) szólal meg Dipa (DSP), Bom (DSP) Wolfie (Punnany Massif) és Saiid (a videóban pedig Kautzky Armand mellett Szabó Győző, Kiss Ádám és Csuja Imre) előadásában. A szöveget közösen írta a Pilvaker AllStars csapat, a zenét Rendbenman (azaz a Punnany Massif-os Felcser Máté), a refrént pedig Diaz szerezte, utóbbi egyébként ezúttal énekesként is megmutatkozik a dalban. A névsor jól példázza, hogy egyrészt kialakult a Pilvaker magja, hiszen Dipáék mindegyik átdolgozásban részt vettek, de ahogy azt Bom és Diaz is elmondta a Recordernek: ez a felállás egyáltalán nincs kőbe vésve és könnyen lehet, hogy a jövőben újabb szereplők is csatlakoznak majd hozzájuk. Ennél sokkal többet azonban még nem lehet tudni az elkövetkező időszak terveiről, bár Bom szerint a projektnek mindenképpen lesz még folytatása, még ha nem is feltétlenül a '48-as forradalomhoz kapcsolódva, de semmiképp sem elhagyva az egyes irodalmi műveket, mint kiindulópontot.

A kreatív folyamat hasonló volt az eddigiekhez abban a tekintetben, hogy a zene előbb született meg, mint a szöveg, amit a srácok közös ötleteléssel hoztak össze. Az együttdolgozás erejét emelte ki a videóban vendégszereplő Kiss Ádám is, aki szerint nem véletlen az AllStars elnevezés, és nagyon megtisztelőnek érezte, hogy részese lehetett ennek a projektnek.

És akkor íme, a legfrissebb Pilvaker AllStars-video, a Személyiségkutató:

https://recorder.blog.hu/2013/10/24/sztarszineszekkel_kutat_szemelyiseget_a_sztarrapperekbol_allo_pilvaker_allstars
Sztárszínészekkel kutat személyiséget a sztárrapperekből álló Pilvaker AllStars
süti beállítások módosítása