Aloe Blacc a Zöld Pardonban énekel a zöldhasúról

2013.06.02. 12:04, Frontrecorder

aloeblacc.jpg

(X) Az I need a dollar című dallal világhírűvé lett Aloe Blacc személyében a Class FM egy igazi, tündöklő előadóművészt hoz el Magyarországra: az amerikai neo-soul énekes június 23-án este a Zöld Pardonban lép fel.

Aloe Blacc az I need a dollar, dollar című számával pár hét alatt berobbant a köztudatba. Az idén 34 éves kaliforniai születésű, de eredetileg panamai gyökerekkel rendelkező énekes nem ma kezdte a pályáját: slágereivel évről évre kapaszkodott a műfaj nagyjai, George Benson és John Legend szintjére. Bár a dollárszámolós, melankolikus, mégis felszabadult örömdal Blacc legismertebb dala, igazi rajongói mégis a Green Lights-ot és a You Make Me Smile-t istenítik, amelyekben kifinomultabb, dzsesszesebb motívumok fedezhetők fel.

Aloe Blacc-et az első sikerei Európához kötik: az Emanon duó tagjaként a Lootpack csoporttal és a francia Jazz Liberatorz-zel turnéztak kontinens szerte. Idővel módjában állt kiadni első albumát is, 2006-ban, de az igazi áttörést mégis 2010-es, sokkal kiforrottabb lemeze, a Good Things hozta meg. Az album nagy slágerét, az I need a dollar-t természetesen nem csak korunk gazdasági válságára rezonáló refrénje miatt dúdolják világszerte, hanem fülbemászó, könnyed dallama miatt is.

aloedollar.jpg

A művészt a Class FM hozza el Magyarországra. "Kétmillió hallgató igényeit eltalálni, ugyanakkor óvatosan alakítani is, és tájékoztatni őket a friss trendekről folyton kihívást jelent. Néha személyesen is rá kell erősíteni, és felhívni egy nagy élő bulival az emberek figyelmét, hogy valami ritka, valami egyedi, maradandó művészi alkotás született. Ebben találtunk partnerre a Zöld Pardonban." - mondta Tiszttartó Titusz, a Class FM programigazgatója.

A koncertnek az idén 15 éves Zöld Pardon ad otthont. "Aloe Blacc fellépése idei, minden korosztály igényét kielégítő születésnapi koncertsorozatunk egyik mérföldköve. Örülünk, hogy egy újabb világsztárt láthatunk vendégül, és a rajongóknak ezért az élményért sem kell csillagászati összeget fizetniük, hanem a ZP-től megszokott, baráti áron szerezhetik be a jegyet.” - fogalmazott Kővári Zsuzsa, a Zöld Pardon egyik tulajdonosa.

A június 23-i bulin Aloe Blacc koncertje után a Class DJ-k pörgetik tovább a hangulatot. A belépő ára elővételben 2500 Ft, a helyszínen 2990 Ft.

Az Aloe Blacc-koncert Facebook-eseményoldala

https://recorder.blog.hu/2013/06/02/aloe_blacc_a_zold_pardonban_enekel_a_zoldhasurol
Aloe Blacc a Zöld Pardonban énekel a zöldhasúról
süti beállítások módosítása