Major Lazer: Bubble Butt (videoklip)

2013.05.29. 12:06, Frontrecorder

bubble.jpg

Diplo vagy kórosan monomániásan vonzódik a ritmikusan rázkódó terebélyes női fenekek látványához, vagy úgy gondolja, azzal mindent el lehet adni (és tulajdonképpen igen), mindenesetre az új Major Lazer-klip már semmi másról nem szól, csak a fenékrázásról. Igaz, mi másra számítottunk, ha egyszer az a szám címe, hogy Bubble Butt?

A komikusan abszurd kisfilm a címhez igazodva egy fenékfelpumpálós jelenettel indul, majd innen tényleg csak riszálást és twerkinget (frenetikus csípőringatásra és fenékrázásra épülő akrobatikus "tánc") látunk mindenféle formában. Van kerettörténet is, de ezt nem lőjük le, íme:

A klipet az az Eric Wareheim rendezte, aki a Major Lazer első slágerének akkor nagy vitát kiváltó videóját is jegyzi. A Pon de Floor bővelkedik ugyan fenékrázásban, de a szexuális aktust imitáló jamaicai tánc, a daggering a fő motívuma:

Diplo egy évvel ezelőtt kiadott Express Yourself című számához egy kvázi twerking minidoku készült, amelyet autentikus környezetben, a tánc szülővárosában, New Orleansban forgattak:

Ennek a klipnek nagy szerepe volt a twerking-őrület kirobbanásában Amerika szerte, amit Diplo tovább gerjesztett például azzal, hogy twerking fotópályázatot hirdetett. Idén kisebb médiahisztériát okozott, amikor kiderült, hogy egy San Diegói középiskola diákjai a suli területén twerkingeltek és mindezt videóra vették. A 33 fiatalt felfüggesztették, mire Diplo azonnal meghirdette az Expel Yoursel (Rúgasd ki magad) szimpátiakampányt a Twitteren.

Közben az Express Yourself-et magába foglaló EP egy másik számához is született klip, benne - úgy van - ritmikusan rángó női hátsókkal:

Amelyekből jutott bőven az új Major Lazer-albumot közvetlenül beharangozó Bumaye videójába is. Kíváncsian várjuk, mit lehet még kihozni a témából.

Címkék: diplo major lazer
https://recorder.blog.hu/2013/05/29/major_lazer_bubble_butt_videoklip
Major Lazer: Bubble Butt (videoklip)
süti beállítások módosítása