Húsz évvel ezelőtti bulivideó a Major Lazertől

2013.04.13. 12:22, Frontrecorder

bumaye.jpg

A legvadabb színek hajmeresztő kombinációi, a férfiakon egy számmal nagyobb, a nőkön egy számmal kisebb ruhák, valamint fenékriszálás minden pózban és mennyiségben - a Major Lazer Jamaicán forgatott új klipje a kilencvenes évek dancehall-videóinak esztétikája előtt tiszteleg. A Watch Out For This (Bumaye) remek mézesmadzag Diplo kollektívájának második albumához, és esélyes, hogy nyár egyik bulislágere lesz.

NEMRÉG SKRILLEX IS EGY KARIBI SZIGETEN FORGATOTT KLIPET  - MI JÖHET MÉG?

Major-Lazer-Bumaye.jpgA Major Lazer januárban portyázott egyet hajójával a Karib-tengeren, e turné-kirándulás során öt szigeten adtak koncertet, köztük Jamaicán, ahol pluszban ezt a klipet is leforgatták a fővárosban, Kingstonban. A Jay Will (Jason Williams) által rendezett videó gyakorlatilag a húsz évvel ezelőtti dancehall-klipek autentikus megidézése a ruháktól a sminken át a képi világig - a zenekarvezető Diplo például a lyukacsos atlétában és a mintásra borotvált frizurájával úgy fest, mint anno Snow (aki kanadai, de ez most mellékes). Maga a szám sem új, hiszen az eredetije egy 2011-es, salsa-hangmintával forrósított moombahton-sláger, melyet két holland producer, The Flexican és FS Green jegyez, ez kapott némi dancehall-pakolást Diplótól, és hozzá ragga-éneket Busy Signal jóvoltából. Watch Out For This (Bumaye) a második Major Lazer-album közvetlen előhírnöke: a sok közreműködőt felvonultató Free The Universe a legutolsó állás szerint április 16-án szabadul a világra. Április végétől a Major Lazer Európában turnézik; hozzánk legközelebb a trencséni Pohoda fesztiválon (július 11.) vagy az ausztriai Sankt Pöltenben zajló Frequency fesztiválon (augusztus 16.) lehet elcsípni Lazer őrnagy partikommandóját.

A klipforgatásról készült habgulatos werkfilm:

A Major Lazer-klip egyik fő ihletője, egyben a műfaj emblematikus videója 1993-ból Shabba Ranks Mr. Loverman című világslágeréhez:

És egy másik jellemző előkép, a Chaka Demus & Pliers duó Murder She Wrote című dalának klipje 1994-ből:

Ez pedig a Major Lazer dalának ősforrása, a Puerto Rico-i salsa zenész Willie Colón és a panamai énekes Rubén Blades 1978-as közös albumáról:

Címkék: diplo major lazer
https://recorder.blog.hu/2013/04/13/husz_evvel_ezelotti_bulivideo_a_major_lazertol
Húsz évvel ezelőtti bulivideó a Major Lazertől
süti beállítások módosítása