Szexes vérkeringőre hív az Elefánt! (klipbemutató)

2013.03.27. 16:10, rerecorder

elefant_1.jpg

A hazai könnyűzenei élet egyik izgalmas új formációja, az Elefánt hamarosan megjelenteti Vérkeringő című bemutatkozó nagylemezét. Előtte azonban ma debütál a Szex című beharangozó dal klipje, albumbemutató egy hét múlva.

A jelenlegi formájában 2012 januárja óta zenélő, szombathelyi gyökerű Elefánt 2011 decemberében mutatkozott be. A zenekar Magányos című számához - amelyet a két alapító tag, Szendrői Csaba (ének) és Tóth András (gitár) írt - a Szimler Bálint és Rév Marcell nevéhez kapcsolódó, komoly szakmai elismeréseket begyűjtő Kodály Method projekt készített klipet (melynek a premierje a Recorderen volt), s melyet aztán az ugyancsak a Kodály Method által szervezett debütáló koncert követett. A jól sikerült fellépés végképp szükségessé tette az Elefánt kibővítését. A zenekar, az oldalágon a hazai slam poetry-színtérhez is kapcsolódó hattagúvá vált együttes Kék szoba címmel 2012 nyarán jelentette meg első, öt dalt tartalmazó EP-jét (melynek premierje itt a Recorderen volt), és melyet most Vérkeringő címmel követ az első „igazi” album.

„A Kék Szobát a korai duettekből hangszerelt melankolikus, steril elgondolkodtatásnak szántuk. Ezzel szemben a Vérkeringő lesz az a lemez, ahol nyugalmat megtöri a düh, ahol a melankólia inkább monumentális formában jelenik meg, ahol elszabadulnak az őrület energiái, s az egész mégis marad feszes és precíz. Mint egy elegáns elmebeteg a cigarettázás közben a Duna parton. Bármelyik pillanatban felszakadhatnak a sebek, elszabadulhat a pokol, amit aztán ismét a csend követ. Kicsit olyan, mintha filmzenéket írnánk nem létező filmekhez. A megjelenített hangulatok, a tempó is nagyon széles skálán változik. Nincs meghatározott stíluskorlát, minden érzelmet, tartalmat igyekeztünk a stilisztikailag legizgalmasabb formába önteni. Tele titokkal, és meglepetéssel. A lemez címe az első ilyen meglepetés. Vérkeringő. A keringő ¾ -es lüktetés, 3x4 az 12. 12 szám van a lemezen, amit három ciklusban tör meg egy visszatérő motívum. A Vér a címben a szenvedélyesség jelképe. A Vérkeringő a zenekar életében egy nagyon impulzív időszak vége. Azt szeretnénk, ha a dalaink erős érzelmeket váltanának ki. Amikor a szerelem szó elhangzik, akkor legyen gyönyörű és fájdalmas. Legyen valódi.  – mesélik a zenekar tagjai. A nagylemez április 3-ától lesz meghallgatható.

Íme, az albumelőzetes dal, a Szex videója:


A zenekar az albumot országos turnén is bemutatja: az Elefánt március 8-án Esztergomban, április 12-én Székesfehérváron a Petőfi Kultúrtérben, április 13-án Tatabányán a Roxxy-ban,
április 19-én Szombathelyen a Magházban, április 25-én pedig Budapesten az A38-on lép fel.

A lemezbemutató eseményoldala

http://elefantmusic.bandcamp.com/

Címkék: elefánt
https://recorder.blog.hu/2013/03/27/szexes_verkeringore_hiv_az_elefant_klipbemutato
Szexes vérkeringőre hív az Elefánt! (klipbemutató)
süti beállítások módosítása