Molly Nilsson a GMK-ban ma este

2013.02.15. 11:00, rerecorder

mollynilsson.jpg
A svéd Molly Nilsson ma, február 15-én este a Gozsdu Manó Klubban lép fel, az előzenekar a magyar szinti-popos Nouvelle Phénoméne lesz. Ismered, szereted John Maus-t? Akkor Maus kedvenc előadóját, múzsáját feltétlenül látnod kell. Nem tudod, kiről van szó? Akkor ajánlunk egy nagyon elvarázsolt, szintiket, nyolcvanas éveket, Twin Peaks-et szédítő koktéllá keverő péntek esti élményt.

130120_holalo_molly_internet_size.jpgMolly Nilsson bár Svédországban született, de Berlinben él és alkot, eddig négy nagylemezanyagot adott ki (szó szerint is, hiszen saját maga kiadója), és az általa vintage elektronikával, szintikkel készített zene egy nagyon ismerős, mégis sosemvolt hangzásvilágot ragad meg. A hasonló zenében utazó John Maus is belezúgott dalaiba, és az ő 2011-es, az év legjobb albumai között emlegetett nagylemezén feldolgozott (pontosabban minimális változtatásokkal elővezetett) egy Nilsson-dalt, amire még az elvarázsolt szőke énekes-dalszerzőnőt is meghívta duettezni, sőt Maus később dalt is írt hozzá Untitled (For Molly) címmel. Nilsson dalaiban rengeteg a szürrealitás, sokszor ridegnek és fájdalmasnak hatnak, de ahogy egyszerre idézik Nico-t és egy klasszikus italo-disco formációt, nagyon is felpezsdítővé válnak. Az énekesnő jelenleg ötödik albumán dolgozik - egy világítótoronyban.

Ahogy a koncert sajtóanyaga fogalmaz: „Molly magánéletéről keveset tudni. Ha a zenéjét vesszük alapul, akkor egy gyötrődő, szarkasztikus lélek lehet, aki a néha lemondó, néha katartikus szövegeit a legolcsóbb szintiken és a legelcsépeltebb dallamokkal adja elő. A színpadi jelenléte megosztó, ahogy a szintipop legjobb és az andalgó lakodalmas zene legvonzóbb elemeit vegyítő albumai is azok. Ezért kell őt feltétlenül látni.” Az est másik fellépője a Nouvelle Phénoméne lesz, melynek tavalyi bemutatkozó EP-je szerintünk az év legjobb magyar kiadványai közé tartozott, a duó idén a nagylemezes debütálásra készül.

Gozsdu Manó Klub, VII. ker. Király utca 13.
2013. február 15.
kapunyitás: 20.00

jegyek: 1500 Ft

az esemény Facebook-oldala


Molly Nilsson és a 8000 Days


a Nouvelle Phénoméne és a Carasse:

https://recorder.blog.hu/2013/02/15/molly_nilsson_a_gmk-ban_ma_este
Molly Nilsson a GMK-ban ma este
süti beállítások módosítása